ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starea de Libertate și prietenii au protestat luni dimineață la Parlament și au strigat „Libertate pentru noi, pușcărie pentru voi!”, „Afară, afară, cu virușii din țară!”, „Copiii noștri nu-s cobaii voștri!”, „Omicron suntem noi și venim peste voi!”, „Jos, dictatura!”. Pentru a împiedica votarea la Camera Deputaților a legii privind obligativitatea certificatului Covid în societate, instituții și la locul de muncă, toți românii se vor aduna marți, 21 decembrie, la ora 9:00 în fața intrării C a Parlamentului.

Pompiliu Diplan și Aurelian Popa au dat detalii despre ce înseamnă 21 decembrie - în afară de solstițiul de iarnă și de împlinirea a 32 de ani de la recâștigarea Libertății, momentul dincolo de care, prin votul pe legea CoronaPass din Parlament, România ar putea să nu mai fie liberă, ci condiționată de certificate Covid în toate amănuntele vieții publice.

„Toți sunteți așteptați la poarta C pe 21 decembrie la ora 9:00, este acum, ori niciodată! Este în joc nu doar 545-ul, care e organică și e mai greu să treacă, ci și 393-ul, care nu e organică și e suficient să fie votată de jumătate +1 dintre cei prezenți! Deci, trebuie să fiți aici pentru 393 și pentru 545, pentru a protesta împotriva adoptării acestor legi. Doamne, ajută, fraților! Vă așteptăm aici”, a transmis activistul Aurelian Popa.


„Iar organizațiile care vă gândiți să nu veniți, țineți minte că veți pierde startul pentru a reprezenta societatea civilă românească de acum încolo! E un test pentru voi, pentru absolut toate organizațiile din toată țara! Voi toți trebuie să fiți aici! Nu mă interesează că participă politicieni. Nu suntem în siajul nici unui partid politic. Toți de aicea suntem anti-partide, ne-ați auzit toată ziua cu BOICOT VOT pe gură, da? Dar nu există, este absolut iresponsabil ca, în clipa în care un politician alege să participe sau să popularizeze un vot, ti să zici „Noli me tangere”/Nu te atinge de mine, eu nu mai particip! Asta este cea mai distructivă și iresponsabilă atitudine. Treziți-vă la realitate, organizații civice! Treziți-vă la realitate! Că nu înseamnă că sunteți în siajul cuiva. (...) Hai, vă așteptăm pe toți alături de noi aicea! Pe 21 decembrie la ora 9:00. Am văzut că de la ora 9 încolo încep să vină bolizii lor negri - BMW, Audi, Mercedes și Volkswagen, SUV-uri de 200.000 de euro! Toți ăștia trebuie fluierați, toți trebuie să afle că nu suntem reprezentați de ei. Acest „antrenament” care se întâmplă aici și care se dublează pe zi ce trece, pe 21 decembrie trebuie să fie cu miile (de oameni)! Și din țară trebuie să vă pregătiți cu autocare! Pentru că dacă nu vă pregătiți (să veniți), dacă nu distribuiți mesajul nostru și flyerele noastre prin piețe (...), angajații vor fi primii care vor fi sacrificați (prin votarea impunerii CoronaPass-ului la locul de muncă)”, a avertizat Pompiliu Diplan.  VIDEO:

În răstimpul în care oamenii manifestau pe trotuar, Luis Bratu (Legitimă Apărare) se afla în curtea instituției, câștigându-și dreptul de a protesta individual, la megafon, direct în fața Parlamentului. VIDEO:

Urmăriți mai jos protestul individual al lui Luis Bratu din curtea Parlamentului. VIDEO: