ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe manifestații de amploare au avut loc în țări importante ale lumii, în care populația se revoltă împotriva condiționării vieții sociale și profesionale de vaccinare sau testare prin implementarea pașaportului intern de vaccinare. Filmări din mari capitale sau orașe din provincie au fost postate pe canalul de Telegram Anonyme Citoyen.

FRANȚA

La Paris, mii de oameni, printre care și vestele galbene, au mărșăluit pentru al zecelea weekend consecutiv împotriva așa-numitului pașaport „sanitar”. VIDEO


O altă manifestație de proporții a avut loc în orașul Toulon de pe Coasta de Azur (sud-estul Franței).

Străzile au fost neîncăpătoare pentru miile de protestatari și la Toulouse, capitala regiunii Miazăzi-Pirinei (sud-vestul Franței). 

S-a mai ieșit în stradă la Nantes, Lille, Monpellier, Clermont-Ferrand, Pau, Aix-en-Provence, Cayenne (Guyana), Lyon și Marsilia. VIDEO MARSILIA: 

 VIDEO LYON:

La Lille, în nordul Franței, mitingul anti-pașaport „sanitar” a fost spart de forțele de ordine care au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor. VIDEO:

 

Video de vineri din Cayenne, Guyana franceză, unde s-a protestat împotriva pașaportului „sanitar”:

Ca fapt divers, libertatea extremă tolerată la redacția publicației Charlie Hebdo care batjocorea simboluri religioase nu se mai aplică și în cazul caricaturiștilor anti-dictatură covidiană. Flori Michel-Ange a fost amendat cu 10.000 de euro (aproape amenda maximă) pentru că a realizat și expus pe panouri de afișaj stradal caricaturi care îl comparau pe Emmanuel Macron, inițiatorul pașaportului „sanitar”, cu Adolf Hitler sau mareșalul francez Philippe Petain, aliat cu naziștii în Al Doilea Rîzboi Mondial. Instanța din Toulon a considerat că ilustratorul a „depășit limitele libertății de exprimare” (sic!), însă Flori Michel-Ange va face apel la o instanță superioară. „Dreptul la liberă exprimare prin caricaturi a fost îngropat azi la Toulon”, a scris caricaturistul, vineri, pe Twitter. Postarea sa a generat multe comentarii, dintre care unele foarte mustrătoare din partea militanților pro-vaccin. Semn că nazismul merge mână în mână cu macronismul în Franța, deși ipocriții aseptici nu vor recunoaște asta niciodată.

ANGLIA

 

ELVEȚIA 

Mii de persoane au ieșit în stradă la Winterthur în Elveția împotriva pașaportului „sanitar”. O nouă manifestație este așteptată joi în capitala Berna, după ce joia trecută poliția a aruncat cu gaze lacrimogene pentru a-i împrăștia pe manifestanții care se adunaseră în fața Palatului Regal să protesteze anti-pașaport „sanitar”. VIDEO:

Video de joi din Berna:

 

OLANDA

Mii de persoane au ieșit în stradă sâmbătă la Amsterdam după ce guvernul Olandei a anunțat impunerea pașaportului „sanitar” începând din 25 septembrie. VIDEO:

  

ITALIA

Proteste de amploare au avut loc la Milano și în întreaga Italie după ce guvernul lui Mario Draghi a impus condiționarea locului de muncă de pașaportul de vaccinare/testare pentru lucrătorii din toate domeniile, 23 de milioane de oameni urmând a fi afectați de acest șantaj guvernamental cu începere din 15 octombrie. VIDEO:

ISRAEL

La Tel-Aviv au protestat sâmbătă seară mii de oameni împotriva pașaportului „sanitar”, pentru al optulea weekend consecutiv. VIDEO:

AUSTRALIA

Mii de australieni au protestat la Perth împotriva restricțiilor excesive și a închiderii în case (lockdown). VIDEO:

 Video din Brisbane:

Video din Melbourne, unde manifestația anti-lockdown a degenerat în violențe și 235 de protestatari au fost arestați:

Un alt fel de a manifesta: lucrătorii în construcții din Melbourne au blocat o intersecție, oprind tramvaiele și alte mijloace de transport. VIDEO:

 

CANADA STRIGĂ LIBERTATE. Pe 22 septembrie intră în vigoare legea lui Trudeau