ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vama Urziceni a fost blocată miercuri. Fermierii și transportatorii au ajuns la capătul răbdării și au blocat vama, astfel încât nimeni nu a mai putut să intre sau să iasă din țară, transmite portalsm.ro

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers ale DN 1F, în Vama Urziceni, județul Satu Mare, din cauza autovehiculelor transportatorilor care protestau.

 
La Vama Siret au fost cozi de peste 30 de kilometri, pe partea ucraineană. 

Protestul fermierilor din Vama Siret a continuat în cea de-a 3-a zi de când aproape totul a fost blocat, iar fermierii nu au nici cea mai mică intenție de a opri protestul, scrie PS News.

Potrivit ultimelor informații preluate de la Monitorul de Suceava, câteva sute de tiruri ucrainene au tranzitat frontiera spre Ucraina, dar pe sensul de intrare în România au fost peste 1.100 de tiruri care au stat în parcări și pe drumul spre Cernăuți. 
 

Cozile au fost de peste 30 de kilometri. Trei din cele patru benzi de mers de pe drumul european 85, din zona punctului de trecere a frontierei de la Siret, au fost blocate de tractoare, utilaje agricole și camioane. Pe singura arteră liberă s-a circulat alternativ, în ambele sensuri de mers.
 
 
Protest al transportatorilor și la Constanța. Coloana de mașini a plecat de pe Aurel Vlaicu și a ajuns către intrarea in Portul Constanța, zona Poarta 10.


La Sibiu, fermierii și transportatorii vor să extindă vineri protestele în tot județul, schimbând traseul care până acum a inclus doar municipiul Sibiu. Conform organizatorilor, protestul de vineri va începe la aceeași ora 12:00, prima parte desfășurând-se în Sibiu.