ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămâna ce tocmai s-a încheiat a fost din capul locului pusă sub semnul lansării cărții electronice de identitate - cu cip, cu amprentare, cu date biometrice și medicale, fără tricolor și cu menționarea GENULUI. Pentru că acest cuvânt a fost denaturat prin ideologia de gen, o parte dintre români au presupus că imprimarea lui pe noile buletine - unde spațiul e mai redus, dovadă că nici tricolorul n-a încăput - ar fi o măsură subversivă, menită să dea în viitor legitimare tuturor „genurilor” închipuite de inițialele LGBTQI+. 

Ce nu știu acești români - sau au trecut cu vederea până acum - e că și Facebook, platforma de socializare pe care probabil că o folosesc zilnic - și care echivalează deja cu o identitate digitală nonformală - are aceeași politică: la crearea profilului personal, printre datele de bază cerute este și GENUL, care are cel puțin 3 opțiuni (masculin, feminin și un al treilea gen, adaptabil după preferința utilizatorului).

Provocarea pe care vi-o lansăm azi este: dacă nu veți primi noile cărți de identitate cu CIP și mențiune de GEN, sunteți gata, din aceleași considerente, să renunțați și la Facebook?

Vă aducem aminte că Facebook cenzurează ActiveNews, presa neînregimentată și persoanele care postează informații neconforme atât cu politica pandemiei, cât și cu ideologia de gen. Vă încurajăm să ne citiți direct din pagina noastră ActiveNews.ro sau de pe Telegram, ocolind Facebook unde, din motive neimputabile nouă, nu veți găsi postări decât cu o parte dintre articolele publicate pe site.

Potrivit Constituției României, libertatea de exprimare a informației prin orice mijloace este inviolabilă, iar „cenzura de orice fel este interzisă”.