ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, reacționează la anunțul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu privire la păstrarea rubricii „gen” pe cărțile electronice de identitate, în locul rubricii „sex”. Reprezentantul Patriarhiei consideră ridicolă afirmația că termenii sunt sinonimi, așa cum a susținut Bode, și condamnă ideologia transgenderismului care își face, astfel, loc în cadrul instituțional din România (având în vedere că menționarea genului pe cărțile de identitate va fi exploatată de cei care pretind că au alt gen decât sexul biologic, după cum propovăduiește ideologia de gen, n.r.).

„A susține că genul are doar un înțeles binar („masculin” sau „feminin”) denotă fie sfidarea prin ignoranță a gramaticii, unde genul este la el acasă, fie ocultarea adevărului prin minciună.

Plus discriminarea cruntă, prin tăcere, a „neutrului”.

În discuția politicianistă, nu în absentul dialog public, despre opțiunea între „sex” și „gen” referitoare la noile cărți de identitate, acest din urmă termen nu are nicio legătură cu identitatea biologică a persoanei care primește acest document, ci doar cu recenta ideologie a transgenderismului care începe să pătrundă ca un gaz toxic și în interstițiile spațiului public românesc. Pe ușa larg deschisă a unor instituții, a căror rațiune ultimă este chivernisirea responsabilă și onestă a binelui comunitar în toate registrele lui, nu diluarea acestuia până la confundarea cu surogate pline de E-uri ideologice total nesănătoase”, a declarat Vasile Bănescu pentru STIRIPESURSE.RO.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că primele cărți electronice de identitate vor fi înmânate titularilor în luna septembrie. În privința discuțiilor privitoare la sexul/genul posesorului, Bode a precizat că s-a optat pentru varianta „gen”.

„Am avut aceste discuții din noiembrie 2020 până în martie 2021 și, de comun acord, am agreat că, în traducerea regulamentului european, gender înseamnă gen, dar ca să nu avem absolut nicio discuție pe această temă, am scris explicit în Hotărârea de Guvern că în România prin gen se înțelege masculin și feminin. Este foarte bine că avem aceste dezbateri publice, de aceea avem și acest proiect pilot, să vedem ce disfuncționalități apar între instituțiile care colaborează în emiterea acestui document și dacă cei care n-au avut o părere din noiembrie până în martie au acum o părere și spun răspicat că trebuie să schimbăm ceva, se poate schimba”, a explicat ministrul de Interne.

Faptul că ministrul Lucian Bode apără acum introducerea rubricii de „gen” în noile cărți de identitate este în contradicție cu promisiunile făcute cu două săptămâni în urmă de un alt reprezentant al MAI, care dădea asigurări că se discută posibilitatea înlocuirii cuvântului „gen” cu „sex”. Chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, directorul Evidenței Populației din cadrul M.A.I., promitea și introducerea tricolorului pe cardurile de identitate, pe lângă steagul U.E..