Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat luni la Antena 3 că ar fi o dublă măsură ca Guvernul să impună restricționarea sărbătorii Nașterii Domnului, la doar trei săptămâni după desfășurarea alegerilor parlamentare.

„A vorbi de anularea sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasat în acest moment. Știu că înainte e vorba de un eveniment care antrenează atenția întregii țări (alegerile parlamentare, n.red.). Sper să nu se introducă în discuție o dublă măsură. Nu cred că e potrivit și nici corect să vorbim în cheie sumbră de sărbătorile de iarnă”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit Napoca News

Cu toate acesta, regimul Orbannis a interzis participarea credincioșilor la slujba de Înviere cu doar câteva săptămâni după ce însuși președintele negase pericolul virusului, pledând în favoarea ținerii alegerilor parlamentare anticipate în martie.

Deși autoritățile pandemice au încercat să restricționeze sărbătorile religioase din luna octombrie (hramul Cuvioasei Parascheva de la Iași, apoi Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor), aflăm de pe Facebook că în orașul președintelui a primit undă verde organizarea Târgului de Crăciun, care va fi inaugurat în Piața Mare pe 13 noiembrie 2020.

„Ediția 2020 a Târgului de Crăciun din Sibiu sa va organiza în perioada 13 noiembrie - 2 ianuarie. Evenimentul va fi adaptat măsurilor COVID-19, păstrând atmosfera deja renumită”, se arată în descrierea evenimentului creat pe Facebook.

În aceste condiții și apelând la principiul că evenimente similare trebuie tratate cu măsuri egale, am putea deduce că dacă e permisă celebrarea Crăciunului în piața centrală a orașului, nu poate fi interzisă celebrarea Nașterii Domnului în chiar Casa Domnului, care este Biserica.


Vedeți ce spunea o româncuță la Sfânta Parascheva: