ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După un comunicat mai sec al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a început un asalt în trepte la adresa conducătorului Bisericii „Întregii Rusii”, Patriarhul Kiril, care nu s-a dezis de crimele din Ucraina, la fel, de altfel, ca aghiotantul lui din Republica Moldova, Vladimir Căntărean al „Întregii Moldove”, născut în raionul Hotin al nordului Bucovinei, aflat azi în Ucraina. Iată ce a scris Vasile Bănescu:

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate:

războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul.”

Așteptăm să mărturisească adevărul și pe tema inoculărilor cu substanțe pretins anti-Covid care folosesc copii avortați în dezvoltarea și producerea de seruri experimentale cu efecte criminale asupra umanității.