ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya, dezvoltatorul vaccinului Sputnik V, a declarat că vaccinul împotriva variantei Omicron va fi gata în 10 zile, potrivit Știripesurse.

 
"Nu va dura mai mult de zece zile pentru a face un vaccin împotriva noii variante SARS-CoV-2, Omicron.

Lucrările experimentale privind un nou vaccin împotriva tulpinii Omicron nu vor dura mai mult de zece zile. În rest, va fi vorba doar despre documentația de reglementare, adică procedurile de înregistrare și dovada siguranței vaccinului", a spus directorul într-un interviu acordat televiziunii Rossiya-24.

"Acest proces durează de obicei între două și două luni și jumătate. Dar într-o situație de urgență ca cea de astăzi, Ministerul Sănătății va accelera procedurile de reglementare și cred că vor fi suficiente aproximativ 45-50 de zile", a mai spus el, potrivit Tass.com.