ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul tehnico-științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) a decis să respingă propunerea Institutului Național de Sănătate Publică (I.N.S.P.) privind carantinarea municipiului București și a județului Ilfov, a anunțat, vineri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (D.S.U.), Raed Arafat. În schimb, va fi întărit controlul măsurilor existente la această dată.
 
Practic, Raed Arafat a procedat ca-n vechiul banc cu rabinul: pentru că Ițic se simțea aglomerat în casă după mutarea soacrei sale la el, a cerut sfatul rabinului, care i-a zis, pe rând, să mai bage în casă și o găină, și o vacă, și un cal și va vedea cum, dintr-o dată, se va simți altfel. Pentru că Ițic nu era mulțumit nici cu noile situații, rabinul i-a spus, pe rând, să scoată afară calul, vaca și găina. Când a rămas numai cu soacra, Ițic a mărturisit că se simte în sfârșit „liber”. Așa și „rabinul” Raed, întâi ne înspăimântă cu interdicția de noapte, cu pașaportul sanitar pentru magazine, cu totala carantinare a Bucureștilor, după care mai reduce din toate aceste nazisme și noi ne simțim ușurați de parcă n-ar fi nazisme cele deja implementate. 
 

„Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului tehnico-științific, în cadrul căruia ne-am consultat pe propunerea INSP de carantinare a București - Ilfov. Hotărârea votată, în majoritatea grupului, a fost de a nu se carantina București - Ilfov. Aceasta va fi propunerea care va merge către CNSU și care, în cursul zilei de astăzi, va fi prezentată miniștrilor și membrilor CNSU, pentru că nu sunt doar miniștri acolo și premierul. Unu - de a nu se institui măsura. Doi - de a se întări toate măsurile de control și de implementare a măsurilor de inspecție care există până acum. Trei - propunerea de a abilita Grupul tehnico-științific și INSP de a veni cu măsuri suplimentare peste cele care există acum”, a declarat Arafat, citat de Agerpres

Deși faptul că a dat cu un pas înapoi în ceea ce privește carantinarea zonei București-Ilfov, gestul lui Arafat nu este nicidecum o dovadă de clemență sau înțelegere față de poporul oprimat. Dimpotrivă, după cum a explicat avocatul Gheorghe Piperea, nici CNSU, nici guvernul demis nu mai au puterea legală de a mai impune măsuri care îngrădesc libertățile garantate de Constituție până ce acestea nu vor fi adoptate printr-o lege a Parlamentului sau până când va fi învestit un guvern cu puteri depline. Cu atât mai puțin, comitetele și comițiile conduse de Raed Arafat și Florin Cîțu nu au legitimitate să adauge restricții peste cele adoptate în trecut.

Urmăriți mai jos conferința de presă susținută vineri de secretarul de stat în M.A.I., dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu și dr. Simona Pârvu, medic-șef în cadrul INSP: