ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 2.08 / 9:45 Între timp, descrierea incorectă făcută lui Raed Arafat pe Wikipedia a fost eliminată. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Dacă unii comentatori „open-minded” au interpretat modificarea răuvoitoare a numelui Catedralei Naționale pe Google Maps ca pe o „glumă” inofensivă, iată că fenomenul etichetărilor false în mediul virtual face și alte victime. Șeful DSU, Raed Arafat, este descris pe Wikipedia în limba română ca fiind „terorist” și având drept ocupație „crime împotriva umanității”. Această „descoperire” a devenit virală pe Facebook sâmbătă, 1 august 2020, după ce, cu o zi înainte, Raed Arafat îi catalogase pe cei care au alte opinii despre gestionarea epidemiei de coronavirus ca fiind absolvenți ai ... „Școlii de Medicină din cadrul Universității Facebook”.

Wikipedia este o „enciclopedie liberă”, care se bazează pe contribuția voluntarilor. Practic, orice internaut care își creează un cont pe platformă poate crea sau edita articole din enciclopedia online, fiind însă obligat să dea surse pentru informațiile vehiculate și putând fi controlat de alți utilizatori.

Raed Arafat este ținta nemulțumirilor publice pentru susținerea unor măsuri nepopulare de luptă împotriva răspândirii coronavirusului, considerate de juriști ca fiind nedemocratice, printre care cea mai contestată este legea carantinării și izolării. Celor care au protestat în Piața Victoriei împotriva măsurilor abuzive cuprinse în textul legii, printre care internarea asimptomaticilor, inclusiv a copiilor, carantinarea localităților și detașarea forțată a personalului medical, Raed Arafat le-a transmis „Ne vedem la spital”.