ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raed Arafat a fost întrebat, miercuri seară, dacă, după demiterea Guvernului, s-a gândit vreo clipă să își dea demisia, relatează Mediafax

„Eu sunt secretar de stat. Sunt numit de primul-ministru. Primul ministru când consideră poate să mă demită. Dacă consideră poate să mă țină”, a răspuns Arafat, adăugând că își va face treaba atât timp cât este în această poziție.

Declarația vine după ce Avocatul Poporului a transmis că în situația în care suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale se va realiza prin act administrativ emis de un organ administrativ fără personalitate juridică sau prin ordin al ministrului Sănătății, acest lucru este neconstituțional și nelegal, amintește Agerpres.

Arafat i-a răspuns în felul următor Avocatului Poporului, potrivit Agerpres:
 
"Este un ordin care este publicat deja pe toate site-urile de mass media și peste tot. Nu face parte din ordinele care ni s-a spus că trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial. Plus, este un ordin de management și de triaj într-o situație de dezastru și, îmi pare foarte rău, dacă medicina de dezastre nu este în concordanță cu Constituția, eu, ca medic, până mi se spune să mă opresc, din cauza Constituției, trebuie să respect salvarea vieții și principiile pe care le-am învățat în acest domeniu", a declarat Raed Arafat.

„Raed Arafat, gafă colosală. Șeful DSU i-ar lăsa pe românii cu alte boli să moară”, a titrat Evenimentul Zilei.