ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este deschisă o anchetă Poliției, după ce un elicopter privat a aterizat pe un drum public din apropierea mănăstirii Lainici din județul Gorj, a transmis Antena 3.

La bordul aeronavei se afla realizatorul TVR de la Universul Credinței, Răzvan Bucuroiu, editorialist Lumina și directorul editoral al publicației Lumea Credinței, care a fost luat în plimbare de un milionar.

Gura lui bogată și lauda deșartă i-au adus binefăcătorului său, până acum, o amendă de 4000 de lei.

Răzvan Bucuroiu s-a lăudat pe Facebook cu isprava lui de „băiat mare”, după ce mai aruncase din banii colegului său de aere vreo 10.000 de euro, ca să aterizeze în curtea mănăstirii Părintelui Valerian Pâslaru, care încearcă să refacă așezământul „Sfântul Mucenic Filimon” din județul Vâlcea, strângând leuț cu leuț din donațiile credincioșilor.

Potrivit sursei citate polițiștii gorjeni au deschis o anchetă după ce, sâmbătă, circulația în zonă a fost blocată pentru aterizarea elicopterului, inclusiv pe șosea, pentru ca acesta să nu afecteze cumva vreun conducător auto. Zeci de șoferi au așteptat coborârea pelerinilor „căzuți din cer” pentru a-și putea relua drumul. 

Operatorul de elicopter care a aterizat la mânăstirea Lainici a luat momentan o amendă de 4.000 de lei, pentru că a aterizat cu elicopterul în parcarea autoturismelor și a blocat traseul acestora.

„În urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri cu privire la aterizarea unui elicopter în parcarea Mănăstirii Lainici, facem precizarea că a fost identificat și sancționat operatorul de transport aerian, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului 43 din 1997 cu amendă contravențională, în cuantum de 4.000 lei", se arată în comunicatul Poliției.

Cu toate acestea, într-o postare de pe contul său de Facebook, jurnalistul TVR contrazice tot ceea ce a apărut public despre „recidiva” sa de „tehno-duhovnicie” - după cum s-a exprimat artistul.

La reacțiile cititorilor acesta și-a șters postarea inițială de sâmbătă apoi a reluat-o „periind-o” de comentarii nefavorabile.

De data aceasta el susține, ca cretanul din aporia celebră sau ca cunoscuta Monica Macovei, că „totul e o minciună”. Să-i dăm cuvântul:

„Așadar...
Nu există mop care să curețe mormanele de lături vărsate de canalele media (unele chiar "quality") pe marginea episodului cu elicopterul aterizat în poala mănăstirii Lainici.
Neavând forța lor pe penetrare, îmi fac datoria personală de a relata pe această pagină, clar & sec, exact așa cum stau lucrurile. Și, de a ruga pe toți care cred că cele spuse sunt adevărate, a distribui la rândul lor acest mesaj. În definitiv, în această viață doar o "avere" avem: bunul nostru nume.
Bref, tot ceea ce s-a spus este 100% minciună. 101% chiar, căci apar și invenții/broderii pe marginea... minciunilor gogonate.”

Bref: Deci și zborul la Lainici e o minciună?

„Mai întâi de orice, nu dețin nici un mijloc de deplasare aerian. Un elicopter costă cam 3 milioane de Euro, sumă care este abstractă pentru unul ca mine. Cu asta cred că sunt de acord cei care mă știu, nu puțini.
Nu sunt proprietar de trust de presă, din care să-mi cumpăr... elicopter. După cum știți, revistele "trustului de presă" nu mai apar de mult”

„Bref”: Nimeni nu afirmase că elicopterul îi aparține mai ales că, dacă totul e o minciună, el nici n-a zburat de fapt.

"Elicopterul a aterizat pe drumul principal, blocând traficul." Asta este minciuna cea mai sfruntată! Cine a fost la Lainici știe că în dreptul mânăstirii sunt două mari suprafețe de asfalt, paralele: una este drumul principal, pe care se derulează traficul, alta este vechiul drum, dezafectat, care va fi o parcare (nemarcată ca atare, încă). În prezent, are statut de organizare de șantier. Acesta era cel din dreptul mânăstirii (stânga ei), adică ceea ce s-a văzut în imagini.”

„Bref”: Chiar Poliția a comunicat cu o zi în urmă că a fost blocată și șoseau - deci drumul paralel despre care vorbește, în zona curbei respective - pentru a nu fi afectată siguranța vreunui conducător în cazul în care pilotul greșește aterizare.

„În plus, care om teafăr își imaginează că un elicopter aterizează pe drumul principal al Defileului, blocând traficul între cele două provincii istorice românești timp de "zeci de minute, poate chiar o oră" și imediat nu ar fi apărut ca din pământ poliție, jandarmi, ISU, Antitero etc? Sau nu ar fi filmat șoferii indignați aceste incident? Pe scurt, o absurditate...”

„Bref”: Altă minciună din „gâtul mâinii”. Nimeni nu a afirmat asta. Este logic că după aterizare a fost reluat traficul. Așa a spus și Poliția. Și da, a fost și Poliția la fața locului și da, au și filmat șoferii indignați, după cum stau dovadă imaginile de la fața locului.



„Da, a venit părintele stareț să ne întâmpine. Ne știm de 20 de ani, ne leagă o veche camaraderie spirituală. Am tipărit o carte despre Sfântul Irodion, "Luceafărul de la Lainici", am scris mult despre mânăstirea aceasta. Care e crima?”

Bravo: „Laudă-te gură că alții nu se-ndură!”

„"Aroganță, tupeu, sfidare" - Primești o invitație inedită de a zbura cu elicopterul (recunoașteți cu toții!), o accepți. Mai ales fiind ziarist, deci fire curioasă, căutând subiecte reale, de impact. La prima călătorie din care a rezultat și un reportaj difuzat la TVR, plus o postare pe Fb cu multe like-uri, nimeni nu a zis nimic. La a doua deplasare, au sărit ca arși! Ce este diferit la prima, față de a doua?”

Deci am înțeles: era în căutare de „subiecte reale, de impact” la un zbor care n-a avut loc pentru că tot ce s-a relatat a fost 101% mincinos.

Ce este diferit? I-a spus-o în faț cu o zi înainte unul dintre proprii săi cititori. N-a înțeles.

Adrian Dinel Matea îi scrie: „Dle Razvan Bucuroiu, dtale nu elicopterul îți lipsește ci "common good sense", pe românește simțul ridicolului dacă nici până acum nu te-ai prins că ceea ce deranjează nu e dacă ai sau nu matale belișcopter din ăla ci faptul că te pui cu el în drum, că te miri de lumea care se supără la faza asta continuând să susții că opulența asta la o față (pseudo)bisericească e normală.
Poate dta nu știi dar în fața mănăstirii Lainici se lucrează de multișor la drum pt amenajarea unor giratorii pt autobuzele cu turiști și a unor parcări, deci se circulă greoi. E normal ca atunci când îți mai apare și un elicopter parcat pe stradă să îi zici ceva de crucea cardanică : )
Și dup-aia veniți să plângeți că unii oameni răi atacă Biserica.”

Cretanul era mai cinstit. Și amenda de 4000 de lei tot „Fake” e? Nu era mai bine să doneze banii aceștia la mănăstirea Părintelui Valerian, de care se tot agață propagandistic?

Citiți: AROGANȚĂ. Răzvan Bucuroiu, realizator TVR și editorialist Lumina, a descins cu elicopterul la Mănăstirea Lainici și la Părintele Valerian Pâslaru. Zeci de șoferi au așteptat în trafic aterizarea pelerinului. Costul unui zbor poate depăși 10.000 de euro