ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răzvan Cherecheș (USR), consilier onorific auto-demis al Ministrului Sănătății, dă semne de scenarită apocaliptică pe la televiziunile miluite de Guvern din bani publici: el a profețit duminică la Digi 24 că ne vom confrunta la toamnă cu un al patrulea val al pandemiei de coronavirus, însă unul „semnificativ mai mic” față de cel de-al treilea. Cu toate că el afirmă că vaccinurile nu ne protejează contra valului al treilea pandemic din această primăvară, ele „vor face diferența” în valul al patrulea.  

„Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei. Abia la finalul verii, începutul toamnei, se va face diferența, atunci când va începe valul patru. Bineînțeles, este sezonalitatea virusului respirator, în momentul în care vremea se va răci din nou și vom reintra în case vom începe din nou să ne infectăm, să transmitem infecția, sigur, vor fi numere semnificativ mai mici, dar vom vedea o creștere față de perioada verii, pentru că deja de peste două luni, din momentul în care se va încălzi vremea și vom ieși din case vom începe să stăm cu geamul deschis va începe să scadă rata de transmitere a virusului și probabil cam la o lună, o lună jumătate din momentul în care se va încălzi vremea va începe să se vadă efectul și în secțiile de Terapie Intensivă, unde va scădea numărul de persoane internate”, a afirmat Răzvan Cherecheș, duminică seară, la Digi 24, potrivit Gândul.ro.

Cherecheș susține că, „mulțumită” vaccinării, „valul patru” al pandemiei va fi „semnificativ mai mic”, pentru că „deja ar trebui să ne apropiem de 10 milioane de persoane vaccinate în toamnă și rezervorul de persoane care pot să fie infectate va fi semnificativ mai mic”. El pleacă însă de la premiza falsă că cei vaccinați nu mai pot să se infecteze cu noul coronavirus, idee contrazisă cu exemple concrete zilele trecute, când spitalele din Sibiu erau pline de pacienți care au făcut Covid-19 după ce s-au vaccinat anti-Covid. Cel puțin unul dintre ei a și murit, în timp ce alți doi se aflau la terapie intensivă. Cu ce au greșit acești nefericiți, care se credeau „imunizați”?

Tot în urma vaccinării „mesianice” generalizate va veni și „eliberarea” de mască, pe care „specialistul” Cherecheș o vede posibilă „undeva în iarna lui 2021, primăvara lui 2022”.

„În România eu spun că vom ajunge la 70% (rata de vaccinare – n.r.), moment în care vom putea să revenim la starea de normalitate anterioară, fără măști, fără distanță, fără restricții”, a mai opinat Răzvan Cherecheș.