ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că urmărește cu atenția situația privind activitatea DNA. 

„Comisia urmărește cu atenție și cu îngrijorare ultimele evoluții. Independența sistemului judiciar din România și capacitatea sa de a lupta eficient împotriva corupției reprezintă pietre de temelie ale unei Românii puternice în Uniunea Europeană, așa cum au reamintit președintele și prim-vicepreședintele CE în declarația lor comună de luna trecută. Comisia urmărește îndeaproape evoluția procedurilor declanșate împotriva procurorului șef al DNA”, se arată într-un comunicat de presă, conform Antena3.

Aceasta reamintește că în rapoartele MCV anterioare, „Direcția Națională Anticorupție și-a menținut palmaresul în fața presiunii intense, ceea ce a fost văzut ca un semn de sustenabilitate”.
 
Pe de altă parte, Comisia a atras atenția în raportul MCV că, dacă presiunea va începe să afecteze lupta împotriva corupției, va trebuie să reevalueze această concluzie.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans va face, săptămâna viitoare, o vizită oficială de două zile la București.

Frans Timmermans a luat poziție în mai multe rânduri față de modificările la legile justiției din România, avertizând, împreună cu președintele CE Jean Claude Juncker, asupra riscurilor slăbirii independenței justiției.