ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Franței la București precizează, într-un comunicat postat pe pagina de Facebook, că desenul publicat de revista satirică Charlie Hebdo despre victoria Simonei Halep la Roland Garros nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze, 

„Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franței care vede în ea un simbol frumos și puternic, cu numai câteva luni înainte deschiderea Sezonului România-Franța. Acest Sezon ne va permite să reînnoim și să consolidăm legăturile dintre România și Franța în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare și libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicație nu îl angajează decât pe propriul său autor și nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze”, precizează comunicatul.

Publicația Charlie Hebdo a ironizat victoria Simonei Halep la turneul de la Roland Garros publicând sub titlul „O româncă câștigă Roland Garros-ul” o caricatură reprezentând o persoană care ridică trofeul deasupra capului și spune "Fier vechi, fier vechi".