Mișcarea politică „România Mare în Europa” afirmă, comentând informația conform căreia România este gata să primească migranți ilegali care nu au fost lăsați să intre în porturile italiene, că doar după ce va avea loc o dezbatere națională serioasă pe această temă, urmată de un eventual referendum, guvernul român va putea acționa cu deplină legitimitate în această chestiune.
 
De asemenea, mișcarea politică „România Mare în Europa” cere guvernului prudență și decenție la drepturile, libertățile și nevoile românilor în primul rînd, atît în problema imigranților, cît și în altele care țin de interesul național. Formațiunea politică susține că  până acum nu există o poziție oficială a Ministerului de Externe în această chestiune și că România, ca membru UE, are obligația de a-și manifesta suveranitatea și de a-și apăra interesul național.

Publicăm mai jos comunicatul integral:

„Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că România este unul dintre cele șase state care au cerut să primească o parte dintre, sau toți (nu e clar) cei 150 de imigranți din Orient aflați pe nava organizației neguvernamentale spaniole Proactiva Open Arms.

Vaporul se află acum în preajma insulei Lampedusa, iar ministrul de interne Matteo Salvini i-a refuzat ancorarea intr-un port italian.

În ce condiții ar fi făcut România o asemenea solicitare? În baza cărui mandat dat de poporul român se angajează la așa ceva guvernul român? Deocamdată, întrebări fără răspuns. Nu există o poziție oficială a Ministerului de Externe român.

Cu acest nou scandal, revenim asupra unei teme de mare interes, care nu a fost tranșată la noi.

Statul român nu poate adopta mimetic, deci necritic și slugarnic atitudini dictate de Germania sau Franța, în virtutea realității că acestea sînt motoarele UE. Ca membru al UE, România are totuși obligația de a-și manifesta suveranitatea și de a-și apăra interesul național.

Prin urmare, înainte de a face promisiuni și de a-și asuma responsabilități în chestiunea imigranților, guvernul român are cîteva lucruri de clarificat:

- în ce măsură aceștia sînt refugiați de război sau imigranți economici?
- cum distingem între cazurile umanitare și o invazie musulmană organizată?
- poporul român este de acord cu primirea de imigranți de altă rasă, altă cultură și altă religie decît cea europeană? Și dacă da, în ce proporție?
- Constituția României nu permite colonizarea de populații străine pe teritoriul național; prin acceptarea unui număr mare de imigranți, nu este cumva încălcată Legea fundamentală a statului?
- diferențele dintre civilizația creștină și cea islamică sînt uriașe; este statul român pregătit să gestioneze un eventual conflict apărut din această pricină, atunci cînd numărul musulmanilor în România ar deveni semnificativ?

Numai după ce va avea loc o dezbatere națională serioasă pe această temă, urmată de un eventual - și de dorit - referendum, guvernul român va putea acționa cu deplină legitimitate în această chestiune.

Pînă atunci, atitudinile sale pretins umaniste și degrabă servitoare ale unei direcții ideologice antinaționale nu au nici o justificare și se cer sancționate atît de societatea civilă responsabilă, cît și de acea parte a clasei politice care mai înțelege că e în slujba cetățenilor români și nu a străinilor.

Prin urmare, Mișcarea politică "România Mare în Europa" cere guvernului prudență, decență și atenție la drepturile, libertățile și nevoile românilor în primul rînd, atît în problema imigranților, cît și în altele care țin de interesul național.”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews