ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiul General de Conturi al SUA (U.S. General Accounting Office, GAO)a publicat un raport în care prezintă dovezi ale interferenței politicului în serviciile și agențiile guvernamentale de sănătate din SUA, în timpul pandemiei de COVID-19, semnalează renumitul doctor Robert Malone. În România, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirma recent: Cei care au decis închiderea Școlilor și Bisericilor NU ERAU MEDICI!

Într-un Raport către Congresul SUA, Oficiul General de Conturi al SUA (U.S. General Accounting Office) prezintă documente potrivit cărora integritateaFDA (Food and Drug Administration, Administrația pentru Alimente și Medicamente), CDC (Centers for Disease Control and Prevention, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor), NIH (National Institutes of Health, Institutele Naționale de Sănătate) și ASPR (Assistant Secretary for Preparedness and Response, Biroul Secretarului Adjunct pentru Pregătire și Răspuns) a fost compromisă în timpul pandemiei, permițând interferența politicului.

Documentul menționează în titlu: „Agențiile HHS (Health and Human Services, Serviciile de sănătate și sociale) trebuie să dezvolte proceduri și să instruiască personalul cu privire la raportarea și rezolvarea [problemelor create de] interferențele politice”.

De asemenea, Trial Site News a prezentat documentat faptul că „această interferență politică în rapoarte științifice și care, posibil, chiar a modificat rezultate ale studiilor pentru a denatura sau a da o direcție părtinitoare rezultatelor, a avut loc pe tot parcursul pandemiei.”

Raportul GAO de 37 de pagini a emis un avertisment potrivit căruia agențiile federale americane care au gestionat răspunsul la pandemie prin politicile publice (inclusiv dezvoltarea de vaccinuri și medicamente) nu dispun de niciun mecanism prin care să împiedice interferența politicului. Mai mult, raportul avertizează că nu dispun nici de mecanisme de raportare prin care să poată fi denunțate interferențele politicului. În plus, în ciuda faptului că cei aflați la conducerea acestor organizații (CDC, FDA, NIH și ASPR) susțin că nu a avut loc nicio interferență politică în timpul pandemiei, o investigație a GAO a descoperit mai multe exemple de astfel de interferențe în cadrul agențiilor.

„Ce a descoperit GAO:

Cele patru agenții analizate de GAO nu dispun de proceduri care să definească interferența politicului în luarea deciziilor de natură științifică sau care să descrie modul în care aceasta ar trebui raportată și abordată. Aceste agenții din cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Sociale (HHS) sunt: Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Food and Drug Administration (FDA), National Institutes of Health (NIH) și Office of the Assistant Secretary for Preparedness and Response (ASPR).

Absența unor proceduri specifice poate fi explicația pentru care cele patru agenții selectate nu au identificat nicio acuzație internă raportată oficial de potențială interferență politică în luarea deciziilor științifice din 2010 până în 2021. Prin interviuri semistructurate și o linie telefonică confidențială, angajați de la CDC, FDA și NIH au spus GAO că au observat incidente pe care le-au perceput ca fiind interferențe politice, dar nu le-au raportat din diferite motive. Printre aceste motive au fost teama de nu suporta consecințe neplăcute, nesiguranța legată de modalitatea de raportare a acestor probleme și faptul că ei credeau că liderii agențiilor erau deja conștienți [de aceste probleme]...

Toate cele patru agenții selectate – CDC, FDA, NIH și ASPR – își instruiesc personalul cu privire la unele subiecte legate de integritatea științifică, cum sunt etica în legătură cu sănătatea publică, însă numai NIH include și informații despre interferența politicului în luarea deciziilor de natură științifică ca parte a formării privind integritatea științifică.”

Grafic la sursa: Robert Malone