ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un republican de top din Camera Reprezentanților i-a cerut directorului general al Twitter, Elon Musk, să furnizeze toate documentele companiei legate de suprimarea de către compania de socializare a poveștii despre laptopul lui Hunter Biden, relatează Your News.

Reprezentantul James Comer, republican din Kentucky, membru de rang înalt în Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților, i-a scris vineri lui Musk pentru a cere cooperare, menționând că fostul CEO al Twitter, Parag Agrawal, nu a răspuns la o solicitare similară pe 20 aprilie.

"Republicanii din comisie investighează modelul de trafic de influență al familiei Biden pentru a se îmbogăți și implicarea președintelui Biden în aceste scheme", i-a scris Comer lui Musk. "Ca parte a acestei investigații, republicanii din Comitet analizează rolul pe care Big Tech - inclusiv Twitter - l-a jucat în susținerea campaniei Biden în 2020 prin suprimarea anumitor povești care îi implicau pe Biden."

"Sperăm că veți corecta această eroare făcută de fosta conducere a companiei și că veți oferi americanilor transparență", a adăugat Comer. "În acest scop, solicităm ca Twitter să furnizeze informații cu privire la decizia liderilor săi anteriori de a limita informațiile care ar fi putut afecta alegerile din 2020".
 

Cu doar câteva zile înainte de scrutinul prezidențial din 2020, New York Post a publicat o știre despre care a pretins că provine din laptopul fiului candidatului la președinție de atunci, Joe Biden, care arăta posibile afaceri dubioase cu China și Ucraina în care era implicat Joe Biden.

Când publicația NY Post a publicat pe Twitter un link către articol, Twitter i-a suspendat contul, spunând că articolul a încălcat regulile sale împotriva materialelor "piratate".

De asemenea, Facebook a limitat distribuirea poveștii.