ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarii au continuat să se adune și să demonstreze împotriva ordinelor de vaccinare și a restricțiilor covidiene în capitala Canadei pe 6 februarie, marcând aniversarea unei săptămâni de la ajungerea Convoiului Libertății la Ottawa, așa-numita „ocupație”, după cum o cataloghează detractorii ei, fie politicieni vacciniști din gașca „liberalilor” lui Trudeau, fie localnici stângiști. Autoritățile locale au declarat starea de asediu în Capitală și solicită intervenția unor forțe superioare celor de poliție, cu scopul de a dispersa protestul („insurecția”). Ai cărui protagoniști sunt numiți „teroriști”. Nimic, însă, despre cauzele care au declanșat revolta sutelor de angajați șantajați cu vaccinarea experimentală! Nici o intenție de a asculta și analiza doleanțele reale ale poporului. Politicienii trăiesc într-o realitate paralelă și nu fac decât să recidiveze în negarea realității de la fața locului.

„Suntem în a opta zi a acestei ocupații. Orașul nostru este sub asediu. Ceea ce vedem este ceva mult mai mare decât doar o problemă a orașului Ottawa. Aceasta este o insurecție de nivel național. Aceasta este o nebunie. Avem nevoie de un plan concret pentru a pune capăt acestei situații”, a declarat președinta Consiliului Local din Ottawa, Diane Deans, la începutul unei videoconferințe care a durat, luni, aproape două ore.

Șeful poliției din Ottawa, Peter Sloly, a întărit portretul pe care aceasta l-a făcut situației, afirmând că forțele de ordine locale „nu au fost niciodată destinate să se ocupe de un oraș aflat sub asediu” și a deplâns lipsa de resurse - și de autoritate legală - pentru a dispersa protestul, notează ZeroHedge.com
 
La un moment dat, Deans s-a întrebat dacă municipalitatea ar avea temeiuri legale pentru a declara o adunare ilegală și apoi o revoltă, pentru a efectua arestări în masă, în loc să cerceteze câte „o acuzație de infracțiune pe rând”.

„Sunt atât de mulți oameni implicați într-un act mai amplu de... haos, încât trebuie să fim capabili să aducem totul sub control”, a spus ea.

„Nu putem permite ca acest tip de terorism în comunitatea noastră să continue în acest fel.”

Urmând fidel narațiunea expusă pe Twitter de autoexilatul premier Justin Trudeau, establishmentul îi numește acum pe șoferii care protestează pașnic... „teroriști”!
 
Și, ca urmare a acestei isterii, The Epoch Times relatează că primarul din Ottawa, Jim Watson, a declarat stare de urgență din cauza protestului șoferilor de camion care continuă în centrul orașului.

Într-o scurtă declarație, municipalitatea a afirmat că decizia reflectă "pericolul și amenințarea serioasă la adresa siguranței și securității locuitorilor pe care o reprezintă demonstrațiile în curs de desfășurare și evidențiază nevoia de sprijin din partea altor jurisdicții și niveluri de guvernare. "

„De asemenea, oferă o mai mare flexibilitate în cadrul administrației municipale pentru a permite orașului Ottawa să gestioneze continuitatea activității pentru serviciile esențiale pentru locuitorii săi și permite un proces de achiziții mai flexibil, care ar putea ajuta la procurarea echipamentelor necesare lucrătorilor din prima linie și primilor respondenți”, a precizat municipalitatea în declarația de presă.

Organizatorii protestului spun că demonstrația lor este pașnică... în afară de unele provocări minore.
 
Danny Bulford, consilier de securitate al Freedom Convoy 2022, fost jandarm retras din trupele speciale RCMP din motive de impunere a certificatului Covid, a susținut online un scurt discurs în care a arătat că stângiștii organizează contramanifestații „de buzunar” în fața Primăriei, pe care șoferii protestatari le respectă, delimitându-se, însă, de orice provocare. De asemenea, Bulford a respins cu fermitate eticheta de „teroriști” atribuită de politicienii locali: „Mesajul copleșitor pe care l-am primit din partea locuitorilor Capitalei este de dragoste și sprijin. Etichetarea noastră drept „teroriști” este ridicolă. De fiecare dată când am fost în centrul Ottawei pentru a vedea cu ochii mei situația de pe teren, tot ce am văzut au fost oameni din toate categoriile sociale îmbrățișându-se, zâmbind și fiind fericiți și dansând pe străzi alături de copiii lor... Asta nu este terorism. O asemenea acuzație este ridicolă”, a explicat Bulford. VIDEO

 
Totodată, luni a avut loc o conferință de presă a unor susținători ai protestului, printre care și medici, în replică la operarea primelor arestări și la interdicția de a mai furniza combustibil protestatarilor. VIDEO:
 
 
După ce platforma de intermediere a strâgerilor de fonduri GoFundMe le-a înghețat miercuri accesul protestatarilor la donațiile canadienilor care i-au sprijinit cu bani pentru mâncare și combustibil, Justice Centre for Constitutional Freedoms, o firmă de avocatură non-profit cu sediul în Calgary, care a reprezentat și alți clienți care se opun restricțiilor guvernamentale covidiener și ordinelor de vaccinare obligatorie, a anunțat joi că și-a asumat să-i reprezinte legal pe organizatorii Freedom Convoy 2022 în Ottawa și că are o echipă de avocați pe teren care le oferă protestatarilor asistență și consiliere juridică.

„Echipa juridică a Centrului de Justiție pentru Libertăți Constituționale lucrează în numele organizatorilor Convoiului Libertății 2022 pentru a se asigura că toate fondurile strânse prin GoFundMe sunt eliberate către șoferii de camion în scopul prevăzut”, a precizat firma de avocatură într-o declarație de presă citată de Fox News

„Donațiile primite prin platforma GoFundMe vor fi folosite pentru a acoperi cheltuielile convoiului, mai exact mâncare, combustibil, cazare și alte costuri necesare”, a adăugat firma de avocatură. „Centrul de Justiție nu primește nici o plată din fondurile GoFundMe destinate transportatorilor și funcționează în întregime pe baza donațiilor private ale canadienilor din întreaga țară.”

Platforma GoFundMe a decis să înghețe pagina de strângere de fonduri pentru Freedom Convoy 2022 după ce nivelul donațiilor a depășit miercuri 10 milioane de dolari, lăsând să ajungă la destinație doar 1 milion din totalul sumei.

În schimb, transportatorii protestatari și-au făcut cont pe o altă platformă de donații, GiveSendGo. Organizatoarea Convoiului Libertății, Tamara Lich, a explicat într-o scurtă filmare pașii pe care trebuie să-i urmeze cei care vor să susțină financiar cauza șoferilor de camion care protestează în centrul Ottawei. 
 
Protestul a început ca o demonstrație a camionagiilor împotriva dispoziției guvernului federal de vaccinare Covid obligatorie a șoferilor de camion transfrontalieri, dar, de atunci încoace, s-a transformat într-o mișcare de amploare, la care s-au alăturat persoane din întreaga Canadă pentru a contesta diferite ordine de vaccinare și restricții covidiene. Convoaiele de autovehicule au ajuns la Ottawa pe 29 ianuarie, iar multe dintre ele au rămas în oraș, camioanele și alte autovehicule fiind parcate lângă Dealul Parlamentului. Majoritatea protestatarilor sunt hotărâți să rămână  până când ordinele de vaccinare obligatorie vor fi anulate de guvern - lucru ce se va lăsa așteptat, dat fiind că premierul Justin Trudeau, după ce a șters-o englezește într-o „locație” secretă, a promis că nu va negocia cu „teroriștii” și-și va continua neabătut politica vaccinistă.