ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că a treia doză de vaccin anticovid va fi disponibilă în România, începând cu luna octombrie, potrivit Știri de Cluj.

„În momentul de față este discutat la nivelul Agenției Europene a medicamentului doza a treia doză de vaccin anti COVID. Vorbim de o doză suplimentară de vaccin la anumite persoane.

Adică cele imuno deprimate cum ar fi persoanele care au suferit un transplant sau cele care sunt în evidență cu afecțiuni oncologice sau cu tratament activ sau cei care suferă de infecția HIV, persoanele care fac terapii imunosupresoare vor avea indicație să facă 3 doze de vaccin.

Pentru începutul lunii octombrie ne propunem să demarăm și în România această etapă cu condiția să avem până la acel moment toate etapele premergătoare legate de recomandările internaționale”, a declarat Gheorghiță.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a criticat graba statelor de a administra a treia doză de vaccin contra COVID-19, subliniind că datele nu au demonstrat deocamdată necesitatea unui rapel. „Credem în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare”, a declarat omul de știință șef al OMS, Soumya Swaminathan, într-o conferință de presă. Trebuie să „așteptăm ca știința să ne spună când sunt necesare rapeluri, ce grupuri de oameni și ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a explicat ea.