ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică s-a înregistrat cel mai mic număr de persoane vaccinate cu prima doză - doar 6.125 în toată țara. Până acum, puțin peste 4.300.000 de persoane s-au vaccinat complet, recunosc Știrile TVR într-un amplu articol pro-vaccinare.

Din această cauză, guvernanții, edilii locali și colaboratorii lor pun la cale campanii pompieristice de vaccinare în masă oriunde, oricând, cu bonusuri de conformare vecine cu șpaga. Ne amintim de pomana cu mici de la Piața Obor de weekendul trecut, unde certificatul de vaccinare venea la pachet cu cartonul de mititei. O altă întreprindere nu mai puțin dubioasă, dar pentru un public mai cu pretenții, este vaccinarea pe acorduri de orgă din Biserica Neagră de la Brașov. Un lăcaș de cult aparținând confesiunii evanghelice C.A. din România, același cult care lua atitudine înaintea Referendumului despre Căsătorie, spunându-le credincioșilor lutherani să voteze cu conștiința, dar să aibă în vedere că demersul atrage „atenția asupra unei teme de formă. Scopul este de a distrage atenția de la propria corupție, violarea justiției, nepotism, ostilitatea față de UE și democrație”. Dacă în epoca Dragnea nu era coșer pentru culte - mai ales pentru cele de limbă neromână - să se implice în societate, mai nou, aceleași instituții ecleziale își descoperă vocația socială:

„Ne-am decis să deschidem biserica pentru această campanie de vaccinare pentru a asocia în mintea credincioșilor de toate confesiunile faptul că atât slujbele religioase, cât și propovăduirea evangheliei, cuvântul lui Dumnezeu, se asociază mereu cu a face binele, cu a-i ajuta pe oameni”, a declarat Christian Plajer, prim-preot la Biserica Evanghelică C.A. Brașov. Așadar, vaccinarea cu serurile experimentale Covid la îndemnul lui Klaus Iohannis, prim-evanghelicul președinte al României, este „un bine” care-i „ajută pe oameni”. La fel ca reacțiile adverse și decesle post-vaccinare? E bine că s-a găsit o „biserică” dornică să vândă pe 30 de arginți „binele” românilor, atunci când nu e ocupată cu procese de retrocedare a clădirilor statului român spre binele continuatorilor de jure ai „grupului etnic german” din perioada ascensiunii lui Hitler în Europa.

Colac peste pupăză, disperarea e mare pentru că s-a ajuns la un „platou”: creșterea vaccinării bate pasul pe loc și se face 1 iulie fără a fi fost atins numărul de 5 milioane de vaccinați profețit de Florin Cîțu pentru 1 iunie. Un vizionar la fel de bun pe cât de bun a fost ca ministru al finanțelor și, mai nou, șef al guvernului! Din acest motiv, Cîțu a îndrăznit să încalce linia roșie care desparte autoritatea statului de autonomia cultelor și, cu ocazia vizitei la Sibiu, i-a convocat pe „reprezentanții cultelor religioase din Sibiu, recunoscute la nivel național”, pentru a-i presa să se implice în campania guvernului și a Big Pharma de injectare a populației cu niște seruri aflate în teste până în 2023. Dacă Ceaușescu s-ar fi adresat românilor printr-o voce de la amvon, ați fi avut încredere mai mare în Ceaușescu? Dar în vocea de la amvon?

„Avem nevoie de sprijinul lor (al preoților, n.r.) pentru campania de vaccinare. (...) Pentru credincioși, este foarte importantă puterea exemplului. Dacă preotul este vaccinat, capătă încredere și enoriașii în vaccin”, spunea Florin Cîțu sâmbăta trecută la Sibiu, oraș în care se află Episcopia Bisericii Evanghelice C.A. O săptămână și două zile mai târziu, Biserica Neagră din Brașov, aparținând acestei episcopii, găzduiește un centru mobil de vaccinare Covid și anunță că luni „oricine se poate vaccina, atât enoriași, cât și membri ai clerului, indiferent de cult”. Se aude, ortodocși?

Că doar nu s-o fi referit la sașii lutherani, atât de „numeroși” încât ar rămâne dozele pe stoc în magaziile regimului „Iohannis”! Acuma, puneți-vă două întrebări: Așa-i că nu v-ați fi așteptat acum 30 de ani că va ajunge România să fie condusă de unul precum Cîțu, umbra lui Klaus la Victoria? Ei bine, vă imaginați cum ar fi ca Biserica națională să fie condusă de unul precum Cîțu? Lăsați-i în pace pe lutherani să fie ei „băieții buni” care dau tonul la vaccinarea în biserică după Rusalii, în ziua solstițiului de vară! Nu vă luați după ei, căci „lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află” (Matei 7, 13).