ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova i-au încântat pe oficialii de la Moscova. Ministrul de Externe rus a salutat alegerea partidului Maiei Sandu, printr-o declarație oficială, potrivit Agerpres:

"În perioada preelectorală, Ministerul de Externe rus și-a exprimat în repetate rânduri regretul cu privire la faptele de ingerință externă în procesele politice interne din Republica Moldova din partea SUA, Uniunii Europene și a statelor sale membre. Cu toate acestea, partea rusă respectă rezultatele alegerilor și se așteaptă ca acestea să contribuie la armonia interetnică în societatea moldoveană"

„Ne confirmăm disponibilitatea pentru dezvoltarea unei colaborări în diferite domenii cu noul parlament și cu noul guvern al Republicii Moldova", a afirmat reprezentanta MAE rus, adăugând că Moscova speră că acordurile și înțelegerile de până acum între cele două țări vor fi consecvent implementate, iar Republica Moldova "va continua să participe în mod activ la procesele de integrare în spațiul CSI", a declarat Maria Zaharova, Ministrul rus de Externe.

Partidul Maiei Sandu, PAS, a câștigat alegerile parlamentare anticipate, duminica aceasta, cu 52,8% din voturi, înfruntând BeCS, blocul comuniștilor și socialiștilor, prezidat de Voronin și Dodon, care au obținut doar 27,17% din voturi.