ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pașaportul de Vaccinare discriminatoriu, botezat PR-istic „certificat verde”, a trecut azi deja în Parlamentul European de Comisii, transmite Național. Adică au fost acceptate amendamentele la Regulamentul referitor la certificatul de vaccinare, votul pe ansamblul documentului fiind programat miercuri seară, între orele 20.55 și 22.10, ora României, urmând ca rezultatele să fie anunțate mâine dimineață, în Joia Mare.

ActiveNews a prezentat în exclusivitate în presa română că decizia unui Pașaport de Vacinare era în planul Comisiei încă din 2018.

Citiți EXCLUSIV: Pașaportul de vaccinare era în schemă din 2018! ActiveNews prezintă dovada, chiar din registrele Comisiei Europene. Până în 2022 toți europenii trebuiau să-l aibă. Covidul a devansat operațiunea

Documentul ar permite „libera circulație” fără formalități legate de pandemie pentru cei care sunt vaccinați, au avut boala sau au un test negativ.

Autoritățile europene au ignorat avertismentele societății civile din întreaga Europă: Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Suntem foarte curioși cum vor vota europarlamentarii români în această seară.

Citiți Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept somează toate partidele românești din Parlamentul European să voteze miercuri ÎMPOTRIVA condiționării libertății de mișcare în UE prin Pașaportul de Vaccinare. NU unui Lagăr de concentrare electronic!

Urmează ca pe parcursul lunii următoare să se negocieze o variantă finală între Parlament, Consiliul European și Comisia Europeană astfel încât în luna iunie să-l avem gata. Partea de operabilitate IT este în lucru deja, pentru că atât Comisia, cât și Parlamentul au solicitat statelor membre să se apuce deja de treabă”, a spus Vlad Gheorghe, europarlamentar Renew Europe (USR-PLUS), la postul Antena 3 (Video mai jos).

România și alte state au inițiat deja demersurile pentru Pașaportul de Vaccinare înainte de votul din Parlamentul European

România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare care ar urma să fie folosit din luna iunie în Uniunea Europeană, a afirmat marți coordonatorul Comitetului național de coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă și România a început demersuri pentru „certificatul verde” de vaccinare, medicul militar a răspuns: „Da. Vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”.

Și Andrei Baciu, secretar de stat la Sănătate și adjunctul lui Gheorghiță, a spus că este vorba despre un demers comun al mai multor instituții: „Este un demers comun al mai multor instituții – Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP și STS. E un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat. Deadline-ul e luat la nivel european, sunt discuții cu toate statele membre”.

Certificatul, potrivit textului provizoriu, va fi, la fel ca și vaccinul, „gratuit”, conform operațiunii de PR - adică nu costă pe nimeni nimic, nici măcar pe contribuabilii europeni, apare din aer pur și simplu (!) -, și va fi disponibil în format electronic sau pe hârtie, în engleză și în limba oficială a țării emitente.

VIDEO A3: