ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a limitat utilizarea serului Covid al companiei Johnson & Johnson, pentru adulți din cauza riscului unui sindrom „rar” de coagulare a sângelui, informează Știri pe Surse. Cât de „rar” a fost acest sindrom se poate vedea din zecile de reacții adverse ale serului Janssen pe care le-a publicat ActiveNews, unele constând în formarea de cheaguri de sânge, iar altele, în erupții extinse pe toată pielea corpului. Cheagurile de sânge sunt responsabile și pentru accidente vasculare cerebrale sau stopuri cardiace subite.

FDA a impus limite stricte în ceea ce privește persoanele care pot primi serul J&J afirmând că vaccinul ar trebui administrat doar persoanelor care nu pot primi un alt vaccin sau celor care îl solicită în mod special, transmite și Capital.

După ce vaccinul cu o singură doză a fost autorizat în februarie 2021, FDA și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au întrerupt temporar administrarea acestuia în aprilie, după ce au fost raportate cheaguri de sânge.

Afecțiunea, cunoscută și sub numele de tromboză trombocitopenică, indusă de vaccin, este combinația dintre un cheag de sânge și un număr scăzut de trombocite. Cheagurile de sânge se formează în locuri neobișnuite, cum ar fi venele care drenează sângele din creier.

Șeful FDA pentru vaccinuri, Dr. Peter Marks, a declarat acum că agenția a luat această decizie după ce a reexaminat datele privind riscurile de formare de cheaguri de sânge care pun în pericol viața, ajungând la concluzia că acestea apar doar în cazul vaccinului J&J.

Americanii au recunoscut până acum oficial 60 de cazuri de astfel de „reacții adverse”, dintre care 9 au fost fatale. Cifrele sunt însă mult mai mari, potrivit sistemului VAERS și observatorilor independenți.

În urma deciziei FDA, vaccinul J&J va avea de acum avertismentul privind potențialele "consecințe pe termen lung pentru sănătate”.

În România, omul de știință Valeriu Gheorghiță, cel care afirma din surse sigure că miocradita afectează „cel puțin două organe: ȘI INIMA ȘI CORDUL” , recomanda „foarte ferm” vaccinul Covid Johnson&Johnson, ca „sigur și eficient” chiar și combinat la rapel cu alte seruri experimentale.

În reclama din România a serului de la Johnson&Johnson se punea accent pe administrarea în doză unică: „o singură injecție și-ai scăpat!”. Propaganda s-a dovedit mincinoasă în toamna aceluiași an când, cerându-se deja rapelurile cu doza a 3-a, vaccinații cu Janssen au fost sfătuiți să-și continue schema cu seruri ARN mesager. Un lucru total neștiințific, întrucât combinarea a două seruri experimentale bazate pe tehnologii diferite ar putea duce la complicații și mai periculoase