ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO DE LA LAVRA PEȘTERILOR:
Serviciul de Securitate din Ucraina l-a arestat sâmbătă pe starețul Lavrei Pecerska, Mitropolitul Pavel, transmite Știripesurse.
 
Tribunalul Șevcenkiv din Kiev a amânat inițial audierea pentru 3 aprilie, luni. Ulterior, a reprogramat audierea pentru seara zilei de 1 aprilie.

Mitropolitului i s-a făcut rău în timpul ședinței de judecată din cauza glicemiei crescute. Din acest motiv, judecătorul a decis, inițial, să amâne ședința la ora 9:00 a zilei de 3 aprilie 2023.
 
 

Ulterior, din spusele avocatului mitropolitului Pavel s-au cunoscut următoarele: „După ce a anunțat o pauză până luni, instanța a reprogramat ședința de judecată astăzi la ora 17.00. Episcopul este la spital, instanța se pronunță asupra chestiunii”, conform Departamentului de Informare al OUC.


Mitropolitul Pavel a fost arestat sub suspiciunea de discurs în care justifică agresiunea armate a Rusiei împotriva Ucrainei.
 
Acțiunea serviciului ucrainean de securitate survine după ce au fost adunate dovezi din discursurile publice ale mitropolitului Pavel și după publicarea unor fragmente din convorbirile sale telefonice interceptate.
 

Mitropolitul Pavel a apărut în instanță, unde a negat că ar sprijini agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
 
Între timp, sute de oameni se adună în fața mânăstirii Pecerska, atât susținători ai mitropolitului Pavel, cât și oponenți ai săi. FOTO din cursul zilei de azi: