ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Or să se bată cu noi și morți, iar noi o să fim alături de voi ca să ne apărați. Și morți vom izbândi!” – Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa .

„Ziua de 9 martie este și Ziua Comemorării Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989.
Ei sunt sfinți noștri, modele autentice de curaj și demnitate care s-au  jertfit în lagăre și în închisori pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român.

Această zi este dedicată celor care au luptat, cei mai mulți până la moarte, îndurând cumplite suferințe în închisorile comuniste de exterminare, împotriva instaurării în România a unui regim politic totalitar și agresiv anticreștin.

Atâta timp cât România mai are încă bărbați și femei gata de luptă, pentru Neam și Tara, jertfa lor, a martirilor care au suferit în lagărele de muncă forțată nu a fost in zadar.

Doamne, miluiește Neamul nostru Românesc!”, a transmis Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință prezentând și o serie de imagini de la evenimentul de astăzi, de la Monumentul Aripi, unde a ajuns și dl. Octav Bjoza, afectat în ultima perioadă de cele două AVC-uri suferite și de supărările de la Guvern și AFDPR. FOTO:

VIDEO via Război Informațional:

Ziua s-a încheiat cu Marșul Memoriei Martirilor organizat de Asociația NeamUnit.

VIDEO NeamUnit:

FOTO: Victor Dogaru

Asocultați și Balada Părintelui Justin și a Sfinților din închisori cântată de maicile de la Petru Vodă: