ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorana Cîrstea (32 de ani, 38 WTA) a anunțat că este infectată cu noul coronavirus, iar starea ei de sănătate a fost afectată semnificativ. Românca a fost testată pentru prima oară pozitiv cu Covid-19, la doar câteva zile după ce a fost nevoită să se retragă de la turneul de la Toronto, relatează RTV.

„Recent am fost testată pozitiv la Covid-19 pentru prima oară și are un impact masiv asupra sănătății mele. Muncesc din greu pentru a reveni la cel mai bun nivel al meu. Sunt lucruri în viață pe care nu poți să le controlezi, dar ce poți controla e atitudinea ta față de acele lucruri.”, a scris ea pe Instagram

Sorana Cîrstea a precizat că infecția cu COVID-19 i-a afectat serios starea de sănătate, dar speră să se recupereze la timp pentru US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, programat în perioada 29 august – 11 septembrie. 

Canada, unde a luat Guvidul, e „complet vaccinată” în proporție de 83%.

Întrebată în ianuarie 2021 dacă se va vaccina, sportiva noastră a răspuns cam la fel ca colega ei, Simona Halep:

„Da, clar, mă voi vaccina. Decât să mai am un an ca 2020, prefer să mă vaccinez de cinci ori. Probabil ni se va cere oricum, însă nu am nicio problemă cu asta. Când îmi va veni rândul, voi face vaccinul liniștită. Cred că trebuie să mai aștept, va mai dura puțin. Momentan am înțeles că mai întâi se vaccinează persoanele esențiale, medici și cei din linia întâi. Noi trebuie să ne așteptăm rândul”, a răspuns Sorana Cîrstea înaintea unei competiții din Australia.

„Da, sigur o să mă vaccinez când o să fie posibil, fiindcă vreau să se termine odată cu această pandemie”, a spus și Simona Halep în aceeași perioadă. Ulterior a avut numeroase eșecuri și retrageri inexplicabile de la o serie de competiții.

Ea a dat chiar și indicații medicale prin mijloacele internaționale de propagandă în masă deși lovitul unui mingi de tenis nu are prea mare legătură cu absolvirea unei facultăți de Medicină și profesia de medic specializat în imunologie: „Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fost lider mondial, a declarat că nu se mai teme de COVID-19 după ce s-a vaccinat și i-a îndemnat și pe alții să se imunizeze pentru a reduce astfel restricțiile de sănătate și siguranță din tenis”, transmitea Reuters, citată de Agerpres, în urmă cu exact un an.

Și Sorana Cîrstea a ratat turneele din Statele Unite ale Americii, premergătoare ultimului Grand Slam din acest an, US Open, acuzând probleme de sănătate înainte de Rogers Cup, competiție la care a fost înlocuită de Bianca Andreescu.

La finalul lui 2021, Sorana Cîrstea a dezvăluit că s-a vaccinat cu a treia doză, cu doar două săptămâni înaintea turneelor din Australia în care s-a remarcat Novax Djokovici prin refuzul său categoric de a se injecta cu seruri experimentale: „Dacă vă întrebați de ce am bandajul pe mâna stângă, da, mi-am făcut a treia doză de vaccin anti-Covid!”, a spus Sorana Cîrstea într-un Instastory.

La începutul lui 2021, Cîrstea a stat în „detenție”, după ce o parte dintre persoanele care s-au aflat în avionul cu care a venit în Australia au fost depistate pozitiv cu Covid-19. „În total, am stat 351 de ore închisă, în detenție, fără să am măcar vreo fereastră! Primul lucru pe care-l voi face când ies afară? O să ma așez pe primul trotuar și o să respir aer curat”, a scris atunci Sorana revoltată.

Deși Cîrstea s-a plâns de condițiile inumane de carantinare din Australia, iubita miliardarului Ion Ion Țiriac se vede acum nevoită să intre, din nou, în carantină, deși s-a înțepat de trei ori cu mândrie. Și la ce i-a folosit?

Citiți și Pandemia Vaccinaților: Vaccinurile NU împiedică infectarea ci o FAVORIZEAZĂ (Studiu)