ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plin scandal iscat de neputința Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) de a moderniza rapid dispeceratul 112 cu echipamente performante de tip Advanced Mobile Location (AML), care permit localizarea cu o precizie  de câțiva metri a celor care apelează la numărul de urgență, instituția a lansat o licitație deschisă pentru achiziția 3.000 de telefoane inteligente (smartphone-uri), scrie adevărul.ro.

Contractul, cu o valoare estimată la peste 2,01 milioane de lei, va fi finanțat din fonduri bugetare. Prețul unitar pe aparat este de aproximativ 700 de lei.

Totul după ce în luna mai, STS a mai lansat o licitație de peste 5,5 milioane de euro pentru achiziția de laptop-uri și desktop-uri. În ambele cazuri, STS spune că este nevoie de înlocuirea terminalelor defecte sau uzate.