ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kyle Rittenhouse, în vârstă de 18 ani, a fost achitat vineri de toate acuzațiile pentru o serie de împușcături în legitimă apărare care au avut loc anul trecut în timpul revoltelor din Kenosha, Wisconsin, infomează LifeSiteNews. 

Rittenhouse, care avea 17 ani la momentul respectiv, s-a prăbușit și a izbucnit în plâns la auzul verdictului că a fost găsit nevinovat de toate capetele de acuzare.

El a fost acuzat de omucidere prin imprudență, de punerea în pericol a siguranței prin utilizarea unei arme periculoase și de omucidere intenționată după ce a ucis doi bărbați și l-a rănit pe un al treilea în timpul unei nopți de revolte violente și vandalism în cadrul protestelor Black Lives Matter care au avut loc în toată țara vara trecută.

După ce a avut loc schimbul de focuri de armă, candidatul prezidențial de la acea vreme, Joe Biden, l-a caracterizat pe Rittenhouse ca fiind un „suprematist alb”, în ciuda faptului că ambii bărbați care au fost uciși în schimbul de focuri erau albi, la fel ca Rittenhouse.

 
El risca închisoarea pe viață dacă era găsit vinovat de acuzația de omucidere intenționată de gradul întâi, care în alte jurisdicții se numește crimă de gradul întâi.
 
Procurorii l-au prezentat pe Rittenhouse ca pe un „aspirant la statutul de soldat” care-și căuta necazuri, iar un organ de presă de stânga l-a descris ca fiind „un băiat nesăbuit și prost care nu avea ce căuta în Kenosha”.

Rittenhouse s-a apărat de acuzațiile că nu avea ce căuta în Kenosha în momentul revoltei, susținând că se afla în oraș în vizită la tatăl său. În cadrul procesului, Rittenhouse a declarat că a vrut să ajute la protejarea comunității împotriva pagubelor și violenței cauzate de revolte.

După aproape patru zile de deliberări, juriul l-a găsit pe Rittenhouse nevinovat de toate acuzațiile și, prin urmare, a decis că a tras în legitimă apărare. Unul dintre bărbații pe care i-a ucis, Joseph Rosenbaum, era un agresor sexual condamnat care făcuse mai multe victime tinere de sex masculin. Celălalt bărbat care a murit, Anthony Huber, avea antecedente penale, inclusiv faptul că odată l-a amenințat pe fratele său că îl va „eviscera ca pe un porc”, în timp ce îi ținea un cuțit de măcelar în dreptul stomacului.

Martorii din timpul procesului l-au descris pe Rosenbaum ca fiind „hiperagresiv” și au declarat că acesta a amenințat că îl va ucide pe Rittenhouse mai devreme în acea seară.
 
În ciuda hotărârii, care a fost urmărită cu atenție de presa națională, transmițând în direct întregul eveniment, presa mainstream de stânga a început deja să „rasializeze” procesul ca fiind ceva „conceput pentru a-i proteja pe conservatorii albi care ucid”.
 
„Fact checkerii” falsificatori ai adevărului Politifact, AP și NPR au afirmat anul trecut că președintele Trump se afla în eroare când spunea că Rittenhouse a acționat în legitimă apărare - și, totuși, astăzi nimeni nu-și cere scuze?, se întreabă The Gateway Pundit
 
Anul trecut, la câteva zile după ce Kyle Rittenhouse a ajuns pe prima pagină a ziarelor pentru că a ucis doi bărbați la o revoltă BLM în Kenosha, Wisconsin, președintele Trump a făcut o declarație în care spunea că tânărul Rittenhouse a acționat în legitimă apărare.

AP a profitat de ocazie pentru a verifica afirmația președintelui și a catalogat comentariile sale drept false.
 
 
PolitiFact a verificat, de asemenea, afirmația președintelui, etichetând comentariile sale drept false. 
 

Și NPR, publicație de extremă-stânga, a catalogat afirmațiile lui Trump despre Rittenhouse drept false. 
 
Tot The Gateway Pundit informează că Jesse Jackson - cunoscut pastor și liderul unor mișcări pentru drepturile civile din SUA - se află în fruntea marșului din Chicago împotriva verdictului în favoarea lui Rittenhouse - Protestatarii scandează pentru revoluție comunistă. VIDEO: