ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Matematicianul Preda Mihăilescu scrie la ActiveNews! În primul articol de Opinie oferit publicației noastre de știri necenzurate și opinii conservatoare, profesorul ridică o serie de probleme pe mai multe planuri, care au, însă, o rezolvare comună.

Matematicianul cunoscut în lumea științifică mondială, în prezent profesor la o Universitate fondată în anii 1700 în Germania, atrage atenția că dacă un laureat al Premiului Nobelul pentru medicină, ca profesorul Luc Montagnier, afirmă că virusul SARS-CoV-2 este de fabricație umană ar fi bine măcar să-l ascultăm, ca să putem înțelege și analiza mai bine starea în care ne aflăm, românii și întreaga planetă. Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în 2008 este renumit în Franța și pentru opoziția sa față de vaccinarea obligatorie. Savantul francez consideră că vaccinurile sunt responsabile pentru moartea subită a copiilor și se declară un opozant al politicii guvernamentale de vaccinare, în Franța.

În privința noilor metode de cenzură mascată prin așa-zisa verificarea informațiilor false, a hoților care strigă hoții, cum sunt fact-checkers - controlorii - de la CNN (sau rețelele sociale) care ștampilează drept minciună ("fake") orice contrazice ideologia oficială, profesorul român spune că "Nici Moscova nu reușise așa bine să coordoneze cenzura, Și cineva care îi dă în judecată ne explică cât este de ușor să devii fact checkerexpert universal, când CNN este în spatele tău."

Preda Mihăilescu face trimitere și la decizia descalificantă a presei mogulilor din SUA care l-a cenzurat pe președintele în funcție, Donald Trump, prin tăierea transmisie în direct exact când acesta expunea fraudele electorale descoperite de echipa sa, NBC afirmând dictatorial că "nu sunt informații veridice". Dar Trump a prezentat dovezile în Justiție. Atitudinea presei anti-Trump ne demonstrează de ce trebuie să nu ne mai lăsăm intoxicați de știrile "de partid si de stat".

În încheierea materialului său de la rubrica OPINII - apărut cu titul Trei surori sau Cumințenia Pământului - savantul român ne oferă exemplul Părintelui Gheorghe Calciu, care și-a dat propriul sânge, în temniță, pentru salvarea camaradului său, Constantin Oprișan. Rugămintea matematicianului pentru noi, cei de azi, este "să vegheați, treji să vegheați, vă rog".

CV-ul Profesorului Preda Mihăilescu, pe scurt

Profesorul Preda Mihăilescu s-a născut în 1955 și a părăsit țara în 1973, când nici nu împlinise 18 ani, pentru a se stabili în Elveția. Bunicul lui, Vintilă M. Mihăilescu, a fost un antropolog cultural și geograf român și membru al Academiei Române, tatăl, Vintilă V. Mihăilescu, reputat cardiolog iar fratele, Vintilă Mihăilescu, cunoscut sociolog și antropolog. Profesorul Preda Mihăilescu a lucrat numerică în industria grea și criptografie și aplicații în securitatea IT. Apoi a fost cercetător la Zurich și este cunoscut în întreaga lume științifică penru descoperirea demonstrației conjecturii lui Catalan. Specialist în matematică și informatica, profesorul Preda Mihăilescu este matematicianul român al cărui nume este legat de rezolvarea acestei probleme faimoase a matematicii. În 2002 a reușit să demonstreze conjectura formulată în 1844 de matematicianul francez Eugène Charles Catalan, rezultatul fiind cunoscut ca „teorema lui Mihăilescu”.

Profesorul Preda Mihăilescu predă la Institutul de Matematica al Universității Georg-August din Goettingen.

O analiză a sa despre lucrările istoricului american Larry Watts puteți găsi AICI.

Portalul ActiveNews este deosebit de onorat să-i găzduiască opiniile și îî mulțumește pentru exercițiile de gândire și simțire oferite.

Unul dintre site-urile pe care ni le oferă matematicianul spre consultare afișează acest desen sugestiv: