ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În episodul de joi al emisiunii „Rising” de la The Hill, jurnalista și comentatoarea politică Kim Iversen, discutând cu gazdele Ryan Grim și Robby Soave, a pus problema dacă Noua Ordine Mondială este doar o „conspirație a dreptei” - sau un concept larg răspândit în prezent, „care iese cu ușurință din gura liderilor globali de pretutindeni” - cum a fost recent chiar cea a lui Joe Biden, arată The Defender.

În sprijinul teoriei „conspirației de dreapta”, Iversen a citat definiția completă a noțiunii de „Noua Ordine Mondială”, dată de organizația evreiască de stânga Anti-Defamation League (ADL) / Liga Anti-Defăimare:

„Noua Ordine Mondială”:

„O sintagmă folosită cu referire la o teorie a conspirației de-ale dreptei, care a devenit populară în rândul extremiștilor antiguvernamentali începând cu anii 1990. Conspiraționiștii „Noii Ordini Mondiale” cred că o conspirație tiranică, socialistă, bazată pe ideea „unei singure lumi”, a preluat deja controlul asupra celei mai mari părți a planetei și plănuiește să distrugă ultimul bastion al libertății, Statele Unite, cu ajutorul unor colaboratori din cadrul guvernului.

Prin măsuri represive, precum și prin crize fabricate, cum ar fi atacurile teroriste și pandemiile, conspiratorii globaliști caută să elimine dizidența și să îi dezarmeze pe americani, astfel încât „Noua Ordine Mondială” să se poată instaura și să îi subjuge.

Conspiraționiștii „Noii Ordini Mondiale” cred, de asemenea, cel mai adesea, că în SUA au fost construite sute de lagăre de concentrare, pregătite să îi primească pe dizidenți; că guvernul va declara legea marțială, posibil, de exemplu, sub pretextul că răspunde la un atac terorist; și că guvernul va începe să confiște armele tuturor cetățenilor.”

ADL, fondată în 1913, se descrie ca fiind „un lider global în denunțarea extremismului, prin programe de combatere a prejudecăților și a urii în mediul online”. „Obiectivul său final este construirea unei lumi în care niciun grup sau individ să nu sufere din cauza prejudecăților, a discriminării sau a urii”.

Iversen a sugerat că, dacă se înlocuiesc câteva cuvinte-cheie - „autoritară” în loc de „tiranică”, „control” în loc de „subjugare” și „cenzură” în loc de „lagăre de concentrare” - definiția dată de ADL Noii Ordini Mondiale „nu pare atât de absurdă” în raport cu evenimentele actuale.

„Mulți dintre noi și-au pierdut libertățile în timpul pandemiei”, a spus Iversen. „Iar în ultima perioadă am fost martorii întemnițării unor dizidenți precum Julian Assange și a mai multor protestatari, doar pentru că au spus public ce gândeau.”

Pe de altă parte, a spus Iversen, sintagma de „Noua Ordine Mondială" este folosită acum în mod curent de liderii mondiali de pretutindeni - de la principalii vorbitori la World Government Summit 2022, eveniment care a avut loc în 29-30 martie, până la însuși președintele Biden, care, în data de 21 martie, a declarat:

„Știți, cred, că ne aflăm într-un punct de inflexiune în economia mondială - și nu doar la nivelul economiei mondiale, ci al întregii lumi. Lucrul acesta se produce la fiecare trei sau patru generații.... Va exista o nouă ordine mondială, iar noi trebuie să o conducem și să unim restul lumii libere.”

Să fie vorba doar de niște „adepți ai teoriei conspirației” care au scos din context „folosirea nevinovată a sintagmei” de către președinte?, a spus Iversen - referindu-se la felul în care a reacționat presa mainstream, dându-și ochii peste cap și pregătindu-se să verifice contextul în care a fost făcută afirmația.
 
Iversen a fost de altă părere:
 
„Până acum, i-am auzit vorbind de formarea „Noii Ordini Mondiale” pe Joe Biden, pe liderii Emiratelor Arabe Unite (la World Government Summit) și pe Klaus Schwab. Ce urmează?
 
„Ei bine, se pare că și chinezii și rușii au vorbit despre asta. De fapt, cele două țări tocmai s-au întâlnit ieri (miercuri, 30 martie - n.r.) și au declarat că vor construi împreună o nouă ordine mondială democratică.”
 
Iversen a spus că „este timpul să le dăm atenție teoreticienilor conspirației, mai ales în contextul în care Rusia și China forțează planeta să renunțe la petrodolar și să treacă la noua petro-rublă sau la noul petroyuan”.
 
Ea a adăugat: „Imaginați-vă o Nouă Ordine Mondială sub conducerea Chinei - ar fi o lume socialistă tiranică care ar folosi măsuri represive pentru a elimina opoziția și care i-ar băga pe dizidenți în lagăre de concentrare.”
 
 
 
Răspunzându-i lui Iversen, Soave a spus: „Multe dintre aceste forțe se află în contradicție una cu cealaltă, dar asta nu înseamnă că te înșeli în privința pericolelor pe care le reprezintă forțele care vor să ne restrângă libertățile, profitând de oportunități precum pandemia și terorismul.”
 
Urmăriți episodul întreg aici: