ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Galați, că Guvernul face o evaluare în cazul secretarului de stat Raed Arafat și că așteaptă ca săptămâna viitoare să primească un răspuns lămuritor. „Am solicitat o soluție de la Guvern și aștept săptămâna viitoare să primesc un răspuns lămuritor, ca să nu spun altceva. Nu o să fac eu o evaluare, dar Guvernul va face o evaluare și voi insista pe lămuriri în acest sens", a spus Iohannis, întrebat cum a rămas cu schimbarea lui Raed Arafat.

Klaus Iohannis spunea în umă cu o săptămână că a fost „răscolit” de înregistrarea intervenției de la Clubul Colectiv, apărută în spațiul public, și a precizat că aceasta trebuie analizată de cei care cercetează faptele petrecute atunci. Întrebat dacă secretarul de stat Raed Arafat ar trebui să rămână în continuare în Guvern, președintele a spus că prim-ministrul Ludovic Orban și echipa lui „vor face o analiză și vor da un răspuns pe tema aceasta”.
Luna trecută, ziarul Libertatea a făcut public un film de 20 de minute realizat de un subofițer ISU ce făcea parte din primul echipaj ajuns la fața locului, în care se vede intervenția pompierilor. Filmul ar fi fost ținut ascuns și față de procurorii care anchetează cazul Colectiv, potrivit jurnaliștilor citați.

Filmul ar fi fost predat secretatului de stat Raed Arafat, care însă a negat acest lucru. „Cei de la Libertatea, jurnaliștii domnului Tolontan, nu se lasă să denigreze în continuare, folosind persoanele implicate în tragedia de la Colectiv”, scrie Arafat pe Facebook.

La trei zile după publicarea acestor imagini, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a reacționat, tot pe Facebook, printr-un mesaj în care acuză că „toată lumea arată cu degetul spre pompieri” și că „istoria se repetă în fiecare an”, iar salvatorii au fost supuși „unei presiuni publice uriașe”. IGSU consideră că sunt „acuzați pe nedrept de ascunderea unor probe”.