ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul se reunește, luni, intr-o ședință extraordinară, tema fiind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei, anunță antena3.ro

Potrivit sursei citate, Guvernul va adopta astăzi o ordonanță de urgență privind organizarea referendumului, iar ulterior va fi aprobată o Hotărâre de Guvern prin care se vor stabilii detaliile de organizare. 
 
Pentru ca referendumul să se desfășoare timp de două zile, este nevoie de modificarea legii referendumului, care prevede că ziua scrutinului este duminica. De asemenea, după aprobarea unei astfel de OUG, Executivul trebuie să adopte și hotărâri de Guvern pentru stabilirea exactă a zilelor în care va avea loc consultarea populară.
 
Ședința Executivului vine după ce CCR a avizat, luni, inițiativa de revizuire a Constituției în sensul redefinirii familiei.