ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul nu se dă în lături de la a implementa segregarea socială pe criteriul vaccinării, călcând în picioare Constituția și maimuțărind inclusiv libertatea vaccinaților, pe care îi obligă să poarte măști și să nu ocupe mai mult de 75% din locurile de la evenimente culturale accesibile doar lor - și interzise tuturor celorlalți. Având în vedere că procentul vaccinaților cu ambele doze e în prezent în jur de 12, vă puteți da seama de PROPORȚIILE discriminării (care afectează 88% dintre cetățeni).

Accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri și sâmbătă, de instituțiile din subordinea Ministerul Culturii va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% și cu purtarea obligatorie a măștii, informează Știri pe Surse.

„Condițiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior ce vor avea loc la Opera Națională București (vineri, 14 mai), la Teatrul Național București (15 mai) și la Opera Națională Română Cluj-Napoca (15 mai) au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție”, a comunicat Ministerul Culturii, la cârma căruia se află Bogdan Gheorghiu (PNL). 

Primul care a făcut un pas înainte în acest experiment liberticid este „revoluționarul” Ion Caramitru, directorul Teatrului Național din București, care a anunțat redeschiderea instituției astăzi, 14 mai, cu un spectacol doar pentru vaccinați, intitulat, sugestiv, „Dineu cu proști”. 

La rândul său, directorul Operei Naționale din București, Daniel Jinga, a declarat la Radio România Actualități că instituția pe care o conduce a primit tablete de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (S.T.S.), angajații fiind învățați cum să utilizeze aplicația de verificare a vaccinaților. Procedura pare a nu fi substanțial diferită de cea de la secțiile de vot: la intrarea în incintă, se solicită CNP-ul sau se scanează cartea de identitate, iar aplicația îi identifică pe posesorii actului, verificând în plus și statusul lor vaccinal.

Chiar dacă este vorba de un program-pilot, avem toate motivele să credem că, odată testat, el va fi extins la nivel național pentru toate manifestările culturale. Primarul Sucevei a anunțat că zilele orașului se vor desfășura pe 24 iunie doar cu public vaccinat. Din punctul de vedere al nevaccinaților (majoritatea populației), aceasta înseamnă o discriminare și o îngrădire a dreptului constituțional de a avea acces la cultură.

Potrivit articolului 33 din Constituția României, accesul la cultură este garantat și libertatea persoanei de a accede la valorile culturii naționale și universale nu poate fi îngrădită

Vinovați pentru această încălcare a Constituției se vor face șeful CNSU, Raed Arafat, și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu (PNL).

Scriitorul Alexandru Petria propune, ca ripostă la abuzurile „autorităților”, boicotarea evenimentelor și localurilor care șantajează publicul să plătească cu propriul corp, îndemnându-i, totodată, pe artiști să nu participe la asemenea experimente „naziste”.