ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași continuă și în acest an, până sâmbătă trecând pe la baldachinul cu moaștele sfintei peste 16.000 de pelerini, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și igienă specifice contextului actual.
 
După cum am relatat, pelerinajul a început încă de vineri, prin mutarea raclei în exteriorul catedralei mitropolitane. ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a subliniat că anul acesta Cuvioasa împlinește 380 de ani de când a ajuns la Iași, rugăciunile și minunile petrecute în preajma hramului ei aducând sănătate celor bolnavi și încredere celor ce îi îngrijesc.

„Se împlinesc anul acesta 380 de ani de la aducerea la Iași a binecuvântatelor moaște ale Sfintei Parascheva.

Cuvioasa noastră dragă și sfântă ne-a ocrotit în suferință, ne-a mângâiat în durere, ne-a dăruit nenumărate bucurii adânci.

Anul acesta, pelerinii vin la Iași și pentru a-i mărturisi Sfintei Parascheva îngrijorarea lor cu privire la sănătatea proprie și a celor dragi și, pe căi neînțelese uneori de mintea noastră, Cuvioasa oferă răspuns, dăruiește încredere și binecuvintează.

Rugăciunea noastră către Sfânta Parascheva cuprinde și suferința celor bolnavi din întreaga lume precum și strădania ostenitorilor din spitale.

Dumnezeu să aibă milă de noi, să ne ierte de prea multele noastre păcate, să ne dăruiască duh de pocăință și vindecare de mulțimea rănilor sufletești și trupești”, a transmis, sâmbătă, ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, citat de Doxologia.ro
 
Citiți și: Primul pelerin a ajuns deja la Sfânta Cuvioasă Parascheva: Moș Gheorghe Pelerinul! FOTOGRAFIILE ZILEI
 
Iată ce mărturisesc pelerinii care s-au învrednicit să o cerceteze pe Cuvioasa Parascheva în acest an! VIDEO: