ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea municipiului care a „repornit Crăciunul prin vaccinare” se „restartează” cu tratament și autoizolare pentru Covidul dezvoltat în urma inoculării cu ser experimental anti-Covid. Iar, cum „beneficiile depășesc riscurile”, capii orașului și județului se doftoricesc la domiciliu. 

Primărița municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, a fost testată marți pozitiv la SARS-CoV-2 la spitalul județean, iar apoi s-a izolat acasă, cu tratament. Sursele publicației Ora de Sibiu au dezvăluit că și secretara Corei Fodor se află în izolare, ceea ce este oarecum logic, cele două fiind „contacți” apropiați. Până la însănătoșirea primăriței, viceprimărița Corina Bokor a preluat atribuțiile superiorului ierarhic. 

Luni, și prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a fost confirmat pozitiv la SARS-CoV-2. Este a doua oară când acesta se infectează cu noul coronavirus, prima oară fiind confirmat pozitiv în noiembrie 2020 (când încă nu se inventase „protecția” prin „vaccin”). Nu a fost cazul să fie internat în spital, astfel că s-a autoizolat la domiciliu. Aceeași soartă a avut-o și soția acestuia, carantinată deși are test negativ. Până la însănătoșirea prefectului, atribuțiile acestuia au fost preluate de subprefectul Sebastian Gheorghe Șebu, potrivit Orei de Sibiu
 
Sibiul, de la „Împreună, repornim Crăciunul prin vaccinare” la „Împreună, restartăm Conducerea prin vaccinare”

Nimic nu-i întâmplător, totuși. Începând de toamna trecută, accesul în instituțiile publice a fost condiționat de certificatul de vaccinare/testare. Dar nu numai accesul în instituții, ci și în spații publice, Piața Mare a Sibiului fiind, în mare parte, rezervată doar posesorilor de certificat, din noiembrie și până la începutul lunii ianuarie, când s-a desfășurat prima ediție pandemică a Târgului de Crăciun de la Sibiu. „Împreună, repornim Crăciunul prin vaccinare” a fost sloganul acestei ediții a târgului, în cadrul căruia, la câțiva metri de Primărie, a funcționat și un centru mobil de vaccinare Covid. Roadele se pot măsura în reacții adverse - dintre care cea mai comună este contractarea virusului -, la doar câteva săptămâni după ce unii dintre sibieni au înțeles să-și plătească intrarea în bâlci cu propriul corp.