ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sinodul B.O.R., reunit marți în Aula Magna a Palatului Patriarhiei din București, a adoptat o serie de hotărâri, printre care alegerea PS Calinic Botoșăneanul ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, aprobarea Regulamentul pentru organizarea și funcționarea Vicariatului Ortodox Ucrainean din Biserica Ortodoxă Română și înființarea unui post de arhiereu-vicar în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

De asemenea, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a luat act de răspunsurile întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe autocefale adresate Patriarhului României referitoare la modalitatea de împărtășire a credincioșilor în cadrul Sfintei Liturghii în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Toate Bisericile Ortodoxe autocefale rămân fidele tradiției liturgice ortodoxe de împărtășire a credincioșilor dintr-un singur Potir sfințit și cu o singură linguriță sfințită.

Pe de altă parte, sinodalii au recunoscut contribuția Patriarhiei Române la sprijinirea persoanelor afectate de pandemia cu COVID-19 pe perioada stării de urgență. Ajutorul cuantificabil financiar oferit de B.O.R. a fost de 20.896.872 lei.

În contextul apropierii datei alegerilor locale, programate pentru sfârșitul lunii septembrie, Sinodul a reiterat faptul că Biserica Ortodoxă Română rămâne neutră din punct de vedere politic, însă îi îndeamnă pe toți cetățenii ortodocși să-și manifeste dreptul la vot având în vedere criterii care vizează realizarea binelui comunitar și promovarea valorilor creștine în societate.

Celelalte hotărâri adoptate de Sinodul B.O.R. se regăsesc pe pagina Agenției de Știri Basilica

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews