ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



*Lungul exil al Reginei Elena s-a încheiat zilele trecute, când a fost înmormântată alături de fiul său în Catedrala arhiepiscopală și regală de la Curtea de Argeș. O mărturie a Regelui Mihai care ne ajută poate cel mai mult să-i înțelegem cel mai bine pe el și pe mama sa: "De la mama am deprins obiceiul de a mă ruga des, de a citi Scriptura, de a frecventa Biserica, de a mă spovedi și împărtăși.”

*Iohannis va și pierde dar va și câștiga alegerile. Le va pierde în turul doi dar le va câștiga în primul.

*La situația de azi s-a ajuns după 30 de ani în care am fost conduși de politicieni fără frică de Dumnezeu și rușine de oameni.

*În Cotidianul fondat de Rațiu Alina Mungiu-Pippidi le zice „nemernici" criticilor lui Șora, șarjând inclusiv cu celebra născocire că agitatorul #rezist "și-a dat demisia din guvernul Roman din cauza mineriadei". Tot mai labilă și nestăpânită, mă tem că doamna o s-o sfârșească prost în curând. Apropo, cu puține săptămâni în urmă tot dânsa a publicat în Cotidianul un text aspru împotriva Administrației Trump. O compunere căznită ce a vrut să acrediteze ideea că dezvăluirile actualei Administrații despre amestecul celei precedente, socialiste, în justiția din Ucraina nu sunt de fapt cine știe ce mare lucru de vreme ce și Trump ar fi avut nu știu ce interese prin Ucraina. Când anume? Înainte să fie președinte. Ceea ce poate fi același lucru numai într-o logică pervertită de rea-credință. De fapt mai tot ce face Alina Mungiu-Pippidi stă sub semnul ateismului său stângist (să ne aducem aminte numai de blasfemia produsă prin „Evangheliștii” la adresa lui Iisus Hristos). Pripășită la Cotidianul după ce mulți ani la rând a încasat onorarii bune de la agentul securist Adamescu ("Românial liberă”), ea și-a imaginat probabil că coreligionarii socialiști de peste Ocean o vor premia pe loc pentru pentru scrierea contra actualei Administrații (declarată în mod repetat apărătoare a valorilor iudeo-creștine). Pentru că de toate duce lipsă doamna numai de imaginație atunci când vine vorba să se creadă o lumină a lumii. În ultimul timp, ea aproape că nu mai scrie nimic fără să înceapă ca în ultimul articol: „Voi fi foarte scurtă, că am cinci zile întârziere la predarea unui articol pentru Oxford Research Encyplopaedia și cinzeci de studenți la ușă.”

*Exact ce spun de ceva timp, știind că grozăviile făcute în România prin satrapul Kovesi sunt scadente, Bruxellesul neo-marxist a devenit din cale afară de agitat. Ieri s-a aflat că Comisia Europeană a cerut prin recentul Raport MCV desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. Îi înțeleg, e o perspectivă sumbră să-ți vezi unealta fărădelegilor în boxa acuzaților.

 
*La întâlnirea cu premierul desemnat Orban niște colegi oengiști de la ACCEPT s-au plâns că nu există condamnări pe "limbajul urii". Sunt de spus cel puțin trei lucruri aici. Primul, că într-o societate democratică a te plânge la acest nivel, politic, de ceea ce face sau nu face Justiția e dovada unei serioase derute existențiale. Al doilea, că o asemenea atitudine spune multe despre viziunea oengiștilor în cauză asupra drepturilor și libertăților fundamentale – în speță mai ales despre libertatea de exprimare. În sfârșit, că, în unele cazuri, atunci când cineva se apără de cuvinte cu Codul penal, se prea poate ca respectivul să aibă conștiința că ceva nu e totuși în regulă cu ceea ce însuși face; în ideea aceasta ultimă nu știu ca vreo minoritate etnică, de exemplu, să fi avut vreodată să formuleze reclamații atât de drastice și de serios chestionabile ca minoritatea ale căror drepturi ACCEPT pretinde că le apără.

*Dacă-l prind pe Băsescu îi trag un pumn și două șuturi și câștig prezidențialele. Și încă din primul tur și fără să candidez.

*Simt că zilele Republicii sunt numărate. Și costum negru n-am. Și nici mănuși și pălărie. De un necrolog o să-i rog pe Șora și Blandiana.

*Sloganul d-nei Viorica: "Un Președinte pentru toții românii." S-o fi operat doamna la păsărică?

 *-Sunteți republican sau monarhist? -Sunt indiferent. -Indiferent de-al lui Iliescu sau Băsescu?

 
*Traian Băsescu a reclamat la SPP că în ultimul timp se simte hărțuit de doi cetățeni străini, Petrov și Parkinson.