ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu continuă să-i acuze pe actualii proprietari ai postului Realitatea TV, Cosmin Gușă și Maricel Păcuraru, că i-au luat televiziunea prin furt și anunță statul român că, pentru nedreptățile la care a fost supus, pentru condamnările fără temei, condițiile cumplite de detenție, toate abuzurile și pentru sprijinirea celor doi în acest jaf, a decis să ceară majorarea daunelor pe care le cere în instanțele internaționale de la două, la patru miliarde euro.


Din spatele gratiilor, Sorin Ovidiu Vântu denunță modul în care funcționează „statul de drept” , pentru a cărui conservare, spune el, se iese în stradă. Vântu lansează și un atac la adresa lui Gabriel Liiceanu, pe care îl numește „cel mai antipatic intelectual care populează și poluează prima scenă, și care vă îndobitocește sistematic și aproape programatic” . Nu în ultimul rând, omul de afaceri îl sfătuiește pe ministrul Justiției, să renunțe la „prostia cu făcutul de pușcării noi” și modernizarea celor vechi, pentru că, afirmă SOV,  țara are nevoie de șosele, autostrăzi, școli, grădinițe, spitale.


„De când am început aventura mea în mediul online, despre problemele pe care le-am străbătut și pe care le străbat încă am vorbit doar de două ori: o dată când am fost condamnat în dosarul FNI și securiștii (ăștia ai „luminatului” Helvig, nu ai lui Maior) și-au permis să mă insulte prin intermediul uneia dintre oficinele lor media – DIGI24, și a doua oară când am semnalat faptul că dosarul de la DNA în care se atesta furtul de către Cosmin Gușă și Marcel Păcuraru a companiei PSV și a trustului de presă Realitatea, cu ajutorul unor funcționari de la Registrul Comerțului și a unor judecători (ori corupți, ori din câmpul tactic ai SRI), zace de ani buni prin sertarele acelei instituții, pentru a le da timp celor doi derbedei să sustragă toate bunurile din cele două companii și pentru a ajunge la timpul în care faptele lor se prescriu. 

Acele lucruri precum și ceea ce urmează a vă spune nu au fost și nu sunt scrise pentru a mă plânge, ci pentru a pune reflectorul pe modul în care funcționează „statul de drept” pentru a cărui conservare unii dintre voi ies în stradă și zbiară lozincii întru menținerea lui. Eu am făcut doi ani de pușcărie pentru o așa zisă favorizare a infractorului, dar pentru favorizarea evidentă a lui Gușă și a lui Păcuraru va răspunde cineva? Nu doar că DNA stopează acest dosar, nu doar că nu se verifică modul ilegal în care au compensat 25 de milioane de euro, pe care Realitatea TV mi-i datorează, bani care, mergând pe logica porcăriilor care mi-au fost făcute până acum, ar fi trebui să fie executați de ANAF. Inclusiv niște judecători din civil s-au prefăcut a nu vedea furtul acestor bani. Dacă eu sunt infractor pentru că am cumpărat două bilete de avion părinților lui Nicolae Popa și pentru asta am executat doi ani de închisoare, cei care-i favorizează pe derbedeii mai sus menționați, pentru a acoperi furtul a două mari companii și a 25 milioane euro, din banii care, conform sechestrelor, aparțin statului, ei cum pot fi calificați? 
Știu că pe mulți îi bucură că asta mi se întâmplă mie, dar vreau să vă atrag atenția că asta se chemă justiție selectivă și este de netolerat în statul de drept pe care îl trâmbițați fără să aveți habar ce-i ăla. Știu că cei mai mulți dintre cei care ies în stradă sunt oameni de bună credință, nu ies contra cost, ies fiindcă au creierii varză, sunt frustrați din cauza vieții de rahat pe care o au și prostiți de către unii „lideri spirituali” excesiv de ticăloși și ipocriți, și aici mă refer cu precădere la cel mai antipatic intelectual care populează și poluează prima scenă, și care va îndobitocește sistematic și aproape programatic – Gabriel Liiceanu. Lăsând deoparte alte exemple, vi-l voi da doar pe ultimul, cel în care domnul Liiceanu enunța clișeele propagate de o serie de imbecili cu mare priză la public.

– Ce atât drepturile deținuților dom’le? Da’ dreptul la sănătate, da’ dreptul la educație unde sunt? – l-am citat aproximativ ca formă, dar exact în conținut.

Asta, generație, se chemă umanism selectiv și este un lucru și mai hidos decât justiția selectivă”, scrie Sorin Ovidiu Vântu.


Omul de afaceri spune că,  atunci „când un grup de oameni este ținut în mod deliberat în frig sau căldură excesivă, în mizerie, fără mâncare, asta provocând-i decesul sau grave deteriorări fizice, este definit prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului din 1948, la art.2 lit.c, drept genocid. Așa au murit o grămadă de oameni în pușcărie, cel mai răsunător caz fiind a lui Dan Adamescu. În aceleași condiții ne chinuim să supraviețuim alte câteva zeci de mii de oameni. O altă perlă scoasă de antipatic – cred că asta din prostie, nu din ticăloșie – a fost aceea că se eliberează din pușcărie, cu ocazia celebrului recurs compensatoriu, criminali, tâlhari, violatori. Hai să-ți explic generație, de ce spun că aici antipaticul este doar prost:

Pentru a avea control cât de cât asupra câtorva zeci de mii de deținuți, dintre care unii cu un comportament de fiare autentice, legiuitorul a emis și posibilitatea liberării înainte de termen, condiționată de un comportament uman în timpul detenției. Asta face ca în fiecare zi să iasă pe porțile pușcăriilor din toată țara, zeci de criminali, violatori, tâlhari care și-au executat fracția din pedepse impusă prin lege. Dacă acest drept nu le este respectat, atunci viața personalului din penitenciare este grav amenințată, sau poate produce revolte ca cel de anul trecut, dar cu consecințe mult mai grave. Chiar dacă s-ar elimina, la sugestia unor idioți, dreptul de liberare condiționată, după executarea pedepsei, ei tot vor ieși pe porțiile pușcăriei. După logica antipaticului, ei ar trebui împușcați în cel mai uman mod cu putință. În concluzie generație, evită să-l mai asculți pe Gabriel Liiceanu. În ciuda bibliotecilor pe care le-a parcurs, nu e nici deștept și nici umanist. Singurul lucru care-l poate apropia de acest concept este titlul editurii pe care o patronează”.

SOV spune că este ținut ilegal în închisoare, iar dovada că bandele de crimă organizată, despre care a scris cum acționează într-un text postat tot pe blogul său, au pus ochii pe bunurile sale este aceea că nici acum nu i-a fost prezentată motivarea, necesară pentru rejudecarea dosarului FNI.

„Revenind la persoana mea, acum ceva timp îmi exprimam nedumerirea cu privire la faptul că sunt ținut în mod ilegal în pușcărie, cu toate că au reușit să-mi fure banii, firme, ani de viață. Între timp m-am dumirit. N-au reușit să-mi fure chiar tot. Una dintre bandele de crimă organizată despre care v-am scris în materialul anterior a mai pus ochii pe câteva bunuri. Așa se explică de ce nu mi-a ieșit încă motivarea, motivare absolut necesară în solicitarea de a mi se rejudeca dosarul FNI. Așa se explică și graba cu care, în lipsa aceleași motivări, ANAF-ul se grăbește să-mi execute bunurile. Anunț statul român că pentru toate aceste nedreptăți, pentru condamnările fără temei, pentru condițiile cumplite de detenție, pentru toate abuzurile, pentru sprijinirea infractorilor Gușă și Păcuraru în jaful la care am fost și sunt supus, am decis să cer majorarea daunelor pe care le solicit în instanțele internaționale de la 2 la 4 miliarde euro.”

Textul integral poate fi citit AICI.