ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vîntu a comentat într-o postare pe Facebook ieșirea publică a celor 12 ambasade, care au cerut guvernului României sistarea emiterii unei OUG pentru modificarea codurilor penale. Modul în care ambsadale intervin în treburile interne ale unui stat l-au făcut pe SOV să spună, ironic, că, în aceste condiții, în care se iau decizii dictate de diplomați occidentali,  nu ar mai trebui plătite salarii aleșilor și guvernului României.

„De ce dracu’ ne mai risipim banii? După ieșirea publică a celor 12 ambasade, care au ordonat sistarea oricăror ordonanțe pe tema codurilor penale, după ieșirea conducătorilor principalelor instituții europene, care au ordonat același lucru, plus scoaterea lui Kovesi de sub incidența legislației românești, iar oficialitățile autohtone s-au conformat, concluzia este clară: România cheltuie în mod inutil bani pentru întreținerea câtorva sute de parlamentari, pentru întreținerea unui imens aparat guvernamental, pentru organizarea alegerilor de orice tip.

Un parlament unicameral compus dintr-un singur parlamentar, ales în mod democratic de către americani și nemți, un singur ministru care să se numească premier, numit în funcție de parlamentarul democratic ales și câte patru secretare pentru fiecare dintre cei doi, care să redacteze deciziile pe care „statul" român le ia, ar fi suficient”, scrie Sorin Ovidiu Vîntu pe Facebook.
 
Reamintim că la începutul lunii, Ambasadele mai multor state -  Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Suedia și Statele Unite - au transmis un mesaj public în care își exprimau îngrijorarea pentru integritatea sistemului judiciar românesc. În mesaj, cele 12 ambasade cereau guvernului să se abțină de la modificări care, în opinia lor, ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva criminalității sau corupției.