Sorin Ovidiu Vîntu a comentat într-o postare pe Facebook ieșirea publică a celor 12 ambasade, care au cerut guvernului României sistarea emiterii unei OUG pentru modificarea codurilor penale. Modul în care ambsadale intervin în treburile interne ale unui stat l-au făcut pe SOV să spună, ironic, că, în aceste condiții, în care se iau decizii dictate de diplomați occidentali,  nu ar mai trebui plătite salarii aleșilor și guvernului României.

„De ce dracu’ ne mai risipim banii? După ieșirea publică a celor 12 ambasade, care au ordonat sistarea oricăror ordonanțe pe tema codurilor penale, după ieșirea conducătorilor principalelor instituții europene, care au ordonat același lucru, plus scoaterea lui Kovesi de sub incidența legislației românești, iar oficialitățile autohtone s-au conformat, concluzia este clară: România cheltuie în mod inutil bani pentru întreținerea câtorva sute de parlamentari, pentru întreținerea unui imens aparat guvernamental, pentru organizarea alegerilor de orice tip.

Un parlament unicameral compus dintr-un singur parlamentar, ales în mod democratic de către americani și nemți, un singur ministru care să se numească premier, numit în funcție de parlamentarul democratic ales și câte patru secretare pentru fiecare dintre cei doi, care să redacteze deciziile pe care „statul" român le ia, ar fi suficient”, scrie Sorin Ovidiu Vîntu pe Facebook.
 
Reamintim că la începutul lunii, Ambasadele mai multor state -  Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Suedia și Statele Unite - au transmis un mesaj public în care își exprimau îngrijorarea pentru integritatea sistemului judiciar românesc. În mesaj, cele 12 ambasade cereau guvernului să se abțină de la modificări care, în opinia lor, ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva criminalității sau corupției.


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews