ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soția europarlamentarului și liderului PLUS Dacian Cioloș, fost premier tehnocrat și ex comisar european pentru Agricultură, cunoscută și pentru că promovează „reducerea stresului prin mindfulness”, s-a îndepărtat de părinți tocmai din pricina acestei practici new age. Valérie Cioloș-Villemin dezvăluie într-un interviu că tehnica mindfulness i-a creat probleme în familie, tatăl său refuzînd să-i mai vorbească doi ani, după ce a aflat cu se ocupă fiica sa, scrie Inpolitics.

Economistă de profesie și fost funcționar european, soția lui Dacian Cioloș a surprins pe toată lumea cînd, în ultimii ani, s-a dedicat unei ocupații neobișnuite, cea de instructor de mindfulness, o tehnică de meditație care presupune acceptarea gîndurilor, a emoțiilor și situațiilor fără a le judeca, un fel de împăcare cu sine. Pe care chiar a dorit să o introducă în școlile din România.
„Am descoperit mindfulness. Atunci mi-am dat seama că e o tehnică genială. Iar salvarea lumii este genială, dar dacă tu ai atât de mult de salvat la tine, începe cu tine. Or, acum nu mai vreau să salvez pe nimeni, dar cine are nevoie de mine, va veni și va învăța cu mine” spune Cioloș Villemin, pentru Life.ro.
 
Soția liderului PLUS afirmă că pentru părinții săi a fost un efort financiar să o întrețină la studii, iar opțiunea pentru mindfulness nu a fost prea bine primită de ei: „Am făcut toate studiile, am ajuns la doctorat, după care am renunțat la toate ca să fac mindfulness. Tata a fost un pic șocat. De doi ani nu a mai vorbit cu mine despre asta, dar cred că începe să înțeleagă”, a povestit soția fostului premier tehnocrat.