ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soția primului ministru galez Mark Drakeford, Clare, a murit „brusc”, sâmbătă, 28 ianuarie 2023, la vârsta de 66 de ani, informează Daily Mail. Mama a trei copii, ea era căsătorită cu veteranul laburist Mark, în vârstă de 68 de ani, din 1977 și se spune că a „murit subit” la vârsta de 66 de ani.

Într-un comunicat, un purtător de cuvânt al guvernului galez a declarat: „Cu profundă tristețe confirmăm decesul subit al lui Clare Drakeford, soția primului ministru.”

Prințul William și prințesa Kate i-au transmis condoleanțe primului ministru galez. Prințul și Prințesa de Wales au scris pe Twitter puțin după ora 17:00 în această după-amiază: „Trimitem gânduri și rugăciunile noastre pentru Mark Drakeford și familia sa. W & C.”.

Dl Drakeford a devenit prim-ministru al Țării Galilor în 2018 și a fost numit din nou în funcție în mai 2021.

În timpul pandemiei de coronavirus, premierul Drakeford s-a mutat într-o clădire anexă din fundul grădinii sale pentru a-și proteja soția și soacra, despre care a spus că au fost protejate, scrie ziarul citat.

El a declarat în februarie 2021 că acestea se aflau în primele patru grupuri prioritare pentru vaccinare „din cauza afecțiunilor lor”. Primul ministru Mark Drakeford a vorbit despre „ușurarea” sa după ce atât soția, cât și soacra sa au fost vaccinate împotriva coronavirusului.

El a mai afirmat că a fost „extrem de recunoscător” că ambele femei au primit primele doze de vaccin, deși declarase anterior că ambele femei contractaseră virusul și se îmbolnăviseră și însănătoșiseră cu bine, deci aveau deja imunitate naturală.


Dl Drakeford a adăugat la acea vreme: „Sunt extrem de recunoscător, pentru că amândouă sunt vulnerabile. Și, deși au fost incredibil de atente și nu fac nimic care să le pună în pericol, faptul că au făcut vaccinul este o ușurare”.

Vorbind despre perioada de izolarea autoimpusă pentru protecția soției în pandemie, el a spus: „Sunt căsătorit de foarte mult timp și să nu fiu în casă și să fiu la o distanță fizică, chiar dacă ne vedeam în fiecare zi și vorbeam în fiecare zi, a fost o experiență derutantă în acest fel, iar faptul că s-a terminat este puțin emoționant pentru toată lumea”.

Premierul Marii Britanii Rishi Sunak a transmis „sincere condoleanțe” lui Mark Drakeford și familiei sale.

Primul ministru a scris pe Twitter: „Incredibil de trist să aud despre moartea subită a lui Clare Drakeford. Știu cât de dedicați erau Mark și Clare unul față de celălalt. Nu-mi pot imagina durerea pe care Mark și familia sa o vor simți acum. Le transmit sincere condoleanțe din inimă”.

Primul ministru al Scoției, transprogresista Nicola Sturgeon, a declarat că îi trimite domnului Drakeford „dragoste și putere” în urma veștii. De asemenea liderul laburist Sir Keir Starmer și-a transmis condoleanțele, în urma decesului subit al doamnei Drakeford.

Țara Galilor a fost prima în top, cu cele mai numeroase prime doze injectate, la concursul de vaccinare al regiunilor Marii Britanii. Asta e. Se întâmplă și la case mai mari. Citiți și 2023. ANUL 3. ANUL MORȚII SUBITE (și anul în care vacciniștii descoperă apa caldă numai că acum curge cu sânge și cheaguri lungi de doi metri)