ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
ACTUALIZARE 18:56 Ambasadorul SUA la București a fost prezent, sâmbătă, la "Marșul Diversității" din Capitală, pentru susținerea comunității LGBT, informează cotidianul.ro.

Printre cei prezenți la acest marș s-a numărat și deputatul PSD Petre Florin Manole, care a votat în favoarea parteneriatului civil.
 
Despre faptul că Hans Klemm are zilele numărate în postul de la Ambasada SUA din București s-a vorbit imediat după învestirea președintelui Donald Trump la Casa Albă. Site-ul stiripesurse.ro susține acum, din nou, că diplomatul american urmează să fie retras din acest post, în urma unui gest pe care l-a făcut recent și care nu a fost deloc pe placul congresmanilor republicani.


Liderii republicani de la Washington pregătesc rechemarea sa la centrală, scrie stiripesurse.ro. 

Surse de la Washington au declarat, pentru stiripesurse.ro, că mai mulți senatori și congresmeni republicani l-au luat în vizor pe Klemm, după un gest făcut în urmă cu două zile. De Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, 17 mai, pe fațada clădirii din București care găzduiește Ambasada SUA a fost arborat steagul rogvaiv, devenit simbol al mișcării LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender).
 
O imagine cu steagul de pe clădire a fost publicată pe pagina de Facebook a Ambasadei, alături de un mesaj. „Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea #LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile și libertățile prevăzute pentru cetățenii tuturor națiunilor', este mesajul pe care îl transmitem alături de ambasade și reprezentanțe ale unor instituții internaționale la București”, s-a scris pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Spre deosebire de anii precedenți, când adminsitrația Obama promova drepturile minorităților naționale, noua administrație republicană de la Washington nu a transmis un mesaj de Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, așa că link-ul care însoțește postarea de pe Facebook a Ambasadei SUA este către site-ul Ambasadei Marii Britanii la București, unde este publicat un text semnat de mai multe reprezentanțe diplomatice din România.

Reprezentanții Partidului Republican, majoritatea conservatori, nu susțin mișcările LGBT. Este deja cunoscut că președintele Donald Trump, susținător al familiei tradiționale, imediat după învestire, a decis scoaterea de pe site-ul oficial al Casei Albe a paginii dedicate LGBT. 

Astfel, potrivit surselor menționate, parlamentarii republicani le-ar fi transmis deja unor omologi români intenția de a-l înlocui pe Hans Klemm. 

Despre schimbarea lui Klemm, care a făcut o serie de gesturi controversate, cel mai comentat fiind cel in care s-a fotografiat cu steagul așa zisului ținut secuiesc în mână, dar și intervențiile neconforme cu statutul de diplomat în politica și justiția românească, s-a vorbit frecvent după alegerile din SUA, însă, până acum ambasadorul american a scăpat de  valul de mutări care se practică după fiecare alegeri prezidențiale din SUA.