ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Lungu, liberalul cu viață lungă în funcția de primar al Sucevei, reales cu o lună în urmă pentru al cincilea mandat, a anunțat că suspendă toate festivitățile de final de an (Ziua Bucovinei, 28 noiembrie, Târgul de Crăciun și Petrecerea de Revelion), dar că va împodobi festiv municipiul și se mai gândește dacă să păstreze sau nu focul de artificii din noaptea trecerii dintre ani.

 

„Ornăm orașul. Vrem să facem orașul mai frumos ca niciodată, pentru ca oamenii să se bucure și să aibă o minimă mângâiere sufletească atunci când ies în oraș. Evident că toate acțiunile de sfârșit de an, începând cu festivitățile din 28 noiembrie, de Ziua Unirii Bucovinei cu România, sunt anulate. Nici Târgul de Crăciun nu se face anul acesta. Deci, nu vom pune căsuțe pe esplanadă. Nu facem Târgul de Crăciun, nu se fac evenimente, nu vom face Revelionul în aer liber. Încă mă gândesc dacă va avea loc un foc de artificii simbolic. Noi trebuie să facem tot ceea ce putem ca să eliminăm din activitățile care nu-s musai necesare, să reducem cât mai mult riscul de răspândire a noului coronavirus”, a declarat miercuri Ion Lungu pentru presa locală.
 
Luni, 2 noiembrie, s-a anunțat sistarea organizării Târgului de Crăciun de la Sibiu, premierul Ludovic Orban a cerut anularea paradei de Ziua Națională a României (1 Decembrie) și, în lumina ultimelor comunicate ale Președinției și Guvernului, începând din 9 noiembrie vor fi închise târgurile și piețele din toată țara, indiferent dacă au sau nu tematică de sărbători.