ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de români sunt blocați pe teritoriul Marii Britanii, în urma deciziei mai multor state europene de a închide granițele cu Regatul Unit, sub pretextul opririi răspândirii unei așa-zise noi tulpini de coronavirus. Aceștia speră să ajungă totuși acasă de Crăciun, după ce Comisia Europeană a adoptat o recomandare privind tranzitul de mărfuri, scrie Digi24.
 
 
 
Ministerul de Externe susține că a făcut, marți, noi intervenții pentru deblocarea situației iar funcționari consulari și voluntari au mers să le distribuie apă și alimente românilor blocați la frontiere.

Astfel, MAE precizează că reprezentanți ai secției consulare din cadrul Ambasadei României la Londra s-au deplasat în zona Dover pentru a asigura asistență consulară si pentru a distribui apă și alimente transportatorilor români staționați acolo.

Noaptea trecută, o echipă formată din funcționari consulari și voluntari a mers la Maidstone, pentru a acorda sprijin celor aproximativ 350 de români blocați în zonă, distribuind apă și alimente.

De asemenea, reprezentanți ai secției consulare din cadrul Ambasadei României la Londra se află la Folkestone, pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români staționați în această zonă și a le distribui alimente, apă, mănuși, măști de protecție și dezinfectant.

Numerele de telefon puse la dispoziție de MAE pentru românii blocați în Marea Britanie
 
MAE mai afirmă că au fost făcute demersuri și la nivelul
 
Ambasadei României la Paris, iar misiunea diplomatică este în dialog cu autoritățile franceze.

La reprezentanțele diplomatice și consulare din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Franța, Germania și Belgia, au fost puse la dispoziția cetățenilor români următoarele linii telefonice dedicate special pentru preluarea apelurilor în contextul stopării fluxului de persoane și mărfuri dinspre Marea Britanie către continent:

0044 773 871 6335, 0044 7503882992, 0044 8000 353328 - Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
0044 753 560 4342 - Manchester, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
0044 7951 858 445 - Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
0033 6 80 71 37 29 - Paris, Republica Franceză
0049 160 157 9938 - Berlin, Republica Federală Germania
0032 2 344 0854 - Bruxelles, Regatul Belgiei
Țările UE au introdus în ultimele zile interdicții ale călătoriilor dinspre Regatul Unit, din cauza unei noi tulpini de coronavirus care se transmite mult mai rapid.

Comisia Europeană a cerut, marți, reluarea traficului de bază cu Marea Britanie
 
"Interdicțiile de călătorie cu avionul și cu trenul ar trebui ridicate, dată fiind nevoia asigurării călătoriilor esențiale și a evitării întreruperilor lanțului de aprovizionare", a transmis marți Comisia Europeană într-un comunicat de presă.