ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiță de 10 ani din São Paolo, Brazilia, a suferit un stop cardiac la doar 12 ore după ce i s-a administrat prima doză de vaccin COVID-19 de la Pfizer. Luisa Petenuci, din Lençóis Paulista, statul São Paolo, a fost vaccinată marți, 18 ianuarie, informează publicația O Globo, citată de The Covid World.
 
Luisa a fost vaccinată în prima zi a campaniei de vaccinare COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, derulată de administrația locală. Potrivit tatălui ei, copila de 10 ani a suferit modificări ale ritmului cardiac imediat după aceea și s-a prăbușit pe neașteptate.

Ea a fost apoi transportată de urgență la un spital privat, unde a trebuit să fie resuscitată. După ce a fost stabilizată, Luisa a fost transferată la Spitalul Unimed din Botucatu, unde se află în prezent la terapie intensivă.
 
În urma incidentului, Lençóis Paulista a anunțat suspendarea imediată, pentru o perioadă de 7 zile, a vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Cei 46 de copii cărora li s-a administrat deja vaccinul sunt acum monitorizați îndeaproape, a transmis prefectura într-un comunicat.
 
Cu toate acestea, secretarul pentru Sănătate din Sao Paolo, Jean Gorinchteyn, s-a opus întreruperii campaniei de vaccinare, declarând:

„Toate cazurile de evenimente adverse sunt analizate de un grup de experți înainte de a se ajunge la o concluzie. Prin urmare, este pripit și iresponsabil să spunem că acest caz din Lençóis Paulista are legătură cu vaccinarea. De cele mai multe ori, cazurile de evenimente adverse post-vaccinare sunt niște coincidențe, fără nicio relație de cauzalitate cu vaccinul.”
 
Pe 16 decembrie, autoritatea braziliană de reglementare în domeniul sănătății, Anvisa, a aprobat vaccinul COVID-19 de la Pfizer pentru utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.
 
După mai puțin de două săptămâni, pe 28 decembrie, președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că nu își va vaccina fiica de 11 ani, motivând că rata mortalității de Covid în rândul copiilor nu justifică vaccinarea lor.
 
 
În sursa citată, The Covid World, puteți urmări și un reportaj video despre cazul Luisei, realizat de postul brazilian de știri RedeTV.