ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În octombrie 2020, personalitatea lumii publice conservatoare americane Steve Bannon a primit o copie a laptopului lui Hunter Biden. Studierea acesteia a devenit misiunea și datoria expertului Jack Maxey, arată LifeSiteNews. După care a început nebunia. Maxey este un erou al Adevărului. El știe că poate să moară „accidental” în orice clipă, așa că a pus e-mail-urile la dispoziția mai multor redacții internaționale. După ce a constatat că acestea nu le valorifică întru totul, le-a încărcat online și a publicat linkul pe conturile sale de social media doar pentru ca baza de date să fie blocată de agenții Big Tech.
 
Însă ceea ce nu a ajuns încă la publicul larg este cunoscut în primul rând de serviciile speciale ucrainene, rusești și chineze, respectiv de șefii securității din Ucraina, de Vladimir Putin și Xi Jinpeng. Pentru că Hunter Biden a făcut afaceri cu și prin ele. Iar ele dețin nu numai conținutul laptop-ului ci și toate episoadele de pe teren ale dezaxatului fiu al actualului președinte al SUA, Joe Biden, și, mai ales, plățile directe făcute lui.
 
Iată de ce, cine înțelege acest lucru înțelege și că războiul Rusiei din Ucraina și jocul internațional din jurul lui, cu contrele de fațadă dintre SUA și Rusia, sunt toate o mascaradă. Dacă voiau să-l distrugă pe Biden până acum, Putin și Xi doar apăsau pe butonul enter și întreaga lume era inundată de dovezile corupției și trădării Familiei Biden ca și ale altor demențe la care nici nu vrem să ne gândim.
 
Iată că acum se dezvăluie că pe laptopul lui Hunter Biden au fost găsite și chei de criptare ale Departamentului Apărării al SUA și înregistrări bancare care atestă plăți făcute din China către Hunter Biden. Și vorbim de fiul președintelui SUA, fost vicepreședinte al Americii, ÎN PERIOADA PLĂȚILOR.
 
Așa cum a scris și ActiveNews în editorialul din 27 martie, „Ce Zelenski? Ce Putin? Ce Biden? DOAR ROMÂNIA! MARE!”, „Rusia avea tot interesul ca America să fie condusă de un om slab. De aceea a și pus toți umerii la dărâmarea lui Trump. Prea repede s-a uitat acuza dată în clar de cel de-al 45-lea președinte al SUA la confruntarea electorală finală: „Pe voi, familia Biden, Rusia v-a plătit cu mulți bani și probabil încă mai face asta”!
 
„Familia ta a luat 3.500.000 dolari din Rusia, via Putin și Primarul Moscovei”, a mai spus Trump atunci cu referire la legăturile lui Hunter Biden cu Elena Baturina, singura femeie miliardară din Rusia, văduva lui Iurie Lujkov, fostul primar al Moscovei.”
 
Iată că americanul care înțelege cel mai bine tot circul planetar, Donald Trump, președintele detronat al SUA, la numai trei zile de la editorialul nostru aduce din nou aminte de această afacere și îl provoacă pe Putin să spună de ce au primit ambii Bideni 3.500.000 de dolari din Rusia. „Nu vom primi din Ucraina vreun răspuns” cu privire la milioanele încasate de Hunter Biden din afacerile energetice pentru care nu era apt în nici un fel, spune Trump. „Și nici de la China, încă, pentru că nu a început operațiunea din Taiwan”. Dar de ce nu vorbește Putin, care „sigur știe”, mai spune Donald Trump (VIDEO mai jos). Chiar, de ce? 
 
După video continuă pe larg subiectul laptop-ului lui Hunter Biden


„Dacă vreți să știți totul despre familia Biden”, a declarat Bannon, jurnalist de răsunet și fost consilier special al președintelui Donald Trump, vizitați contul de Twitter al lui Jack Maxey... sau sunați-l pe Jack Maxey, trimiteți-i un mesaj pe Twitter și lăsați-l să vă ghideze prin laptopul scos din infern, pentru că Jack vă va însoți capitol cu capitol, rând cu rând, vă va explica. Intri după pornografie și rămâi pentru compromis. Dezgustător și revoltător.”

De când a fost interzis pe Twitter, Maxey, care este un credincios catolic, poate fi urmărit pe Gettr și Gab. Într-una din puținele sale postări de anul acesta, Maxey face o afirmație gravă, pe care o și probează cu unul dintre e-mail-urile lui Hunter Biden, fiul actualului președinte al SUA, Joe Biden.
 
Și anume: „Vrea cineva să știe care a fost scopul primei călătorii a lui Hunter în Kazahstan, în iunie 2014, în numele ChiComs, folosind Burisma ca acoperire? Aceasta este călătoria la care Grassley a făcut referire săptămâna trecută, unde Hunter nu a luat cu el paza de la Secret Service. Citiți cu atenție. În tot acest timp lucrau pentru comuniștii chinezi. Acel gaz urma să fie transportat prin conducte și în Afganistan.... TRĂDĂTORI - FAPT. Premierul Massimov, ultimul șef al securității statului este acum arestat pentru trădare.”
 
FOTO-CAPTURĂ:
 

Absolventul de Yale (promoția 1988) a devenit mai cunoscut când i s-a alăturat lui Bannon în 2018, devenind co-prezentatorul emisiunii „Bannon's War Room”. Aici, s-a făcut remarcat prin competența sa, tenacitatea sa tăcută și prin profunzimea ideilor sale. 
 
El se autodescrie astfel: „Fost co-prezentator War Room Pandemic. Primul jurnalist care a identificat focarul SARS2 12/26/19. Stăpânul laptopului lui Hunter Biden. Dat conținutul la Daily Mail, Washington Post, Swedish Nat. Television, senatorului Grassley și Comisiei Judiciare. Curajul ESTE contagios! Datorie, Onoare, Țară - este atât de simplu. Nu voi renunța niciodată. America merită.”
 

În perioada crizei Covid, Maxey a fost printre primii care au recomandat hidroxiclorochina ca medicament împotriva coronavirusului, a apreciat felul - pe atunci diabolizat - în care Suedia a ales să abordeze pandemia și s-a opus lockdown-urilor.

După terminarea facultății, Jack a fost ofițer în Rezerva Marinei americane. A trăit în mai multe zone geografice, s-a specializat în istorie la Yale, a lucrat pe Wall Street ca trader și manager de fonduri și și-a dedicat o mare parte din viață unor analize aprofundate, ajungând, în 2018, să devină responsabil cu cercetarea la Bannon.

În octombrie 2020, Bannon a primit o copie a laptopului lui Hunter Biden, studierea acesteia devenind misiunea și sarcina lui Maxey. După ce Bannon i-a cerut să analizeze conținutul laptopului pentru emisiunea „War Room” - faptul că Jack lucrase timp de un deceniu pe Wall Street, precum si expertiza sa politică, îl făceau candidatul perfect pentru un astfel de demers - analistul politic și istoricul și-a dat seama că, deținând acele cunoștințe, avea o datorie morală - aceea de a răspândi în întreaga țară informațiile despre corupția penală, morală și politică stocate pe laptop și de a se asigura că membrii familiei Biden și complicii lor vor fi trași la răspundere.

Din acest motiv, Maxey și-a întrerupt o perioadă prezența zilnică pe ecran, părăsind War Room în ianuarie 2021 pentru a-și dedica viața și timpul acestei misiuni. De mai bine de un an, el lucrează neobosit la investigarea conținutului, dă interviuri pe această temă, contactează instituții media și politicieni. De exemplu, Maxey i-a prezentat lui John-Henry Westen de la LifeSite, în două interviuri, conținutul laptopului lui Hunter Biden și multiplele infracțiuni pe care acesta le scoate la iveală.

Primul pas pe care l-a făcut Maxey a fost să publice o parte din conținutul e-mailurilor de pe laptop, în parte datorită avertismentelor unor prieteni cunoscători care își făceau griji pentru siguranța lui Maxey. El a postat link-uri către acest material pe diferite site-uri web, dar numai un domeni elvețian a permis ca acesta să rămână public; în SUA, Marea Britanie și Noua Zeelandă, aceste fișiere au fost șterse rapid, după cum a declarat Maxey pentru LifeSite.
 
Maxey a abordat apoi diferite instituții media, oferindu-le o copie a laptopului. Potrivit lui Maxey, Daily Mail a primit o copie pe 3 martie și „a făcut, într-adevăr, o treabă excelentă, după ce laptopul a fost dat la verificat la Maryman și Asociații”. Vedeți aici cum descrie Daily Mail în detaliu modul în care acești experți criminaliști au confirmat autenticitatea laptopului. Au început să publice în aprilie. The Washington Post a primit o copie în iunie 2021. Dar nicio altă publicație mainstream nu a mai fost interesată să primească un exemplar.

Daily Mail a publicat zeci de articole pe parcursul anului trecut, dezvăluind multiple fațete ale afacerilor politice și economice corupte ale lui Hunter Biden, adesea împreună cu tatăl său. Unele dintre materialele publicate de Daily Mail au legătură cu actualul conflict din Ucraina, întrucât Hunter Biden a făcut parte din consiliul de administrație al companiei ucrainene de gaze Burisma și a primit sume mari - 50.000 de dolari pe lună - pentru acest lucru. În 2016, un oficial al Departamentului de Stat a avertizat că afacerile lui Hunter Biden în Ucraina „compromit mesajul anticorupție” pe care propriul său tată îl promova public.

Partea ucraineană a laptopului lui Hunter Biden a ieșit la iveală pentru prima dată când New York Post a relatat, în octombrie 2020, că Hunter Biden l-a prezentat pe tatăl său, care era pe atunci vicepreședinte al SUA, firmei energetice ucrainene Burisma, în 2015. A făcut acest lucru cu mai puțin de un an înainte ca Joe Biden să facă presiuni asupra unor oficiali guvernamentali din Ucraina să concedieze un procuror care ancheta exact aceeași firmă energetică.
 
Reprezentanta Marjorie Taylor Greene l-a acuzat recent pe președintele Biden de moliciune în conflictul ruso-ucrainean, afirmând că:
 
„Președintele Statelor Unite este total compromis, deoarece fiecare lider mondial deține conținutul laptopului lui Hunter Biden și multe altele, pentru a-l șantaja”. Ea a adăugat: „Așa că nu e de mirare că America este slabă. Avem un președinte care pune America pe ultimul loc, pentru că se află literalmente în slujba Chinei, a Rusiei și a lumii. El este un globalist”.
 
De asemenea, alte relatări de presă indică un interes tot mai mare pentru afacerile necurate ale lui Hunter Biden, aceasta și în contextul unor posibile acuzații de natură penală formulate împotriva sa în legătură cu niște posibile chestiuni fiscale în statul său natal, Delaware.

Dar să ne întoarcem la Jack Maxey. Nu numai că a trimis o copie la Daily Mail și le-a dat sfaturi; acum lucrează și cu Washington Post și New York Times. Este de dorit ca acești giganți ai jurnalismului american, care au primit fiecare câte o copie a laptopului de la Maxey, să depună toate diligențele necesare și să înceapă cât mai repede să relateze despre conținutul laptopului. Astfel, s-ar sparge, cu siguranță, zidul de tăcere care învăluie acest subiect.
 
În ciuda acestei tăceri și a faptului că majoritatea mass-mediei nici măcar nu este interesată să primească o copie a laptopului, Maxey este neobosit în eforturile sale de a răspândi adevărul. În februarie, el a postat pe Gab o ofertă către toate instituțiile media internaționale de a le pune la dispoziție o copie a laptopului:

„Măcar Partidul Comunist Chinez poate fi liniștit de numărul celor din News Corp care au refuzat laptopul lui Hunter. Din păcate, comuniștii chinezi nu prea au de ce să se teamă în legătură cu acesta. În atenția tuturor jurnaliștilor - oferta rămâne valabilă, de la Sydney, până la Washington DC și Londra, contactați-mă și veți putea primi un exemplar în mai puțin de 48 de ore. Sfatul meu: faceți-vă curaj și reacționați.”
 
Mai mult, în luna iulie a anului trecut, analistul politic le-a dat o copie a laptopului și senatorilor Chuck Grassley și John Kennedy, precum și altor membri ai Comitetului Judiciar al Senatului, spunându-le că are „informatori de încredere care ar fi dispuși să depună mărturie cu privire la multe dintre infracțiunile comise atât aici, cât și în alte zone geografice, inclusiv în China comunistă”. De asemenea, s-a oferit să le ofere explicații și să depună mărturie sub jurământ. 

Maxey însuși îi invită să facă ceva în legătură cu laptopul. La un eveniment recent cu Tinerii Republicani din Montana, Maxey le-a arătat laptopul lui Hunter Biden unor persoane din public. De asemenea, continuă să posteze e-mailuri și documente din laptop pe conturile sale de socializare de pe Gab și Gettr. De exemplu, recent, a postat o factură care arată că, în 2019, Hunter Biden primea încă mii de dolari de la Burisma în fiecare lună.
 
LifeSiteNews mai arată că, pe 25 martie, ziarul britanic Daily Mail a publicat un articol amplu și inedit despre compania lui Hunter Biden, Rosemont Seneca, și afacerile sale cu Metabiota, o companie implicată în laboratoarele biologice din Ucraina.
 
„Hunter Biden chiar a ajutat la atragerea unor fonduri de milioane de euro pentru un contractant american din Ucraina specializat în cercetarea agenților patogeni mortali, dezvăluie e-mailurile de pe laptop, ridicând și mai multe semne de întrebare cu privire la fiul căzut în dizgrație al vicepreședintelui de atunci", se arată în titlul acestui articol. Ziarul a folosit în noul său reportaj niște e-mailuri descoperite de curând de Jack Maxey.
 

 
Din nefericire, Daily Mail omite să menționeze contribuția crucială a lui Jack Maxey la materialul publicat de ei. De ce nu îl menționează ca sursă?, se întreabă LifeSiteNews, adăugând că că acesta se află în prezent în Elveția „din motive de siguranță” și că lucrează în continuare la laptopul lui Hunter Biden, după ce tocmai a recuperat de pe acesta peste 100.000 de e-mailuri și aproximativ 80.000 de fotografii șterse. Mai mult, Maxey a declarat pentru LifeSite că le-a oferit celor de la Daily Mail în exclusivitate e-mailurile pe care le-a recuperat recent din computer.
 
Jack, membru al echipei „Faith & Reason” a LifeSiteNews, declară public că este urmărit în Elveția de comuniști chinezi și de agenți federali. Publicitatea este cea mai bună protecție pe care o poate avea. 
 
De ce ar face Daily Mail un lucru atât de rușinos încât să nu recunoască meritele omului care și-a pus viața în pericol pentru a ne oferi informații despre afacerile corupte ale lui Hunter Biden și ale familiei sale?, se mai întreabă LifeSite. 
  
Pe 26 martie, Maxey a publicat în jur de 250 de e-mailuri referitoare la afacerile firmei de investiții Rosement Seneca a lui Hunter Biden cu Metabiota, precum și la implicarea companiei petroliere ucrainene Burisma în această operațiune de investiții. El a promis că va publica în scurt timp întregul conținut al laptopului, în versiune prelucrată (eliminând numerele de telefon și adresele de e-mail), pentru ca lumea să vadă. Deoarece în iulie anul trecut a remis o copie a laptopului întregii Comisii Judiciare a Senatului, Maxey susține că, dacă aceștia ar fi făcut diligențele necesare în interesul SUA, cel mai probabil războiul din Ucraina nu ar fi izbucnit. Aceasta, pentru că președintele Biden și familia sa au enorm de multe de ascuns în legătură cu profiturile lor financiare după schimbarea regimului din Ucraina, în 2014.

Chei de criptare ale Departamentului Apărării, găsite pe laptopul lui Hunter Biden

Hunter Biden a fost multe lucruri: membru în consiliul de administrație al companiei ucrainene de gaze naturale Burisma, vicepreședinte al National Railroad Passenger Corporation, artist și bon vivant internațional, dar nu s-a știut niciodată că ar fi activat în cadrul Departamentului Apărării. Atunci de ce laptopul său faimos conține, pe lângă toate celelalte materiale incriminatorii, chei de criptare ale Departamentului Apărării, care nu sunt la îndemâna cetățenilor simpli?, se întreabă Technocracy News.

Sam Faddis, un ofițer de operațiuni al CIA în retragere, care a servit în Orientul Apropiat și Asia de Sud, a dezvăluit recent că analizarea conținutului de pe hard disk-ul laptopului lui Hunter Biden, a dus la descoperirea cheilor de criptare ale Departamentului Apărării, iar această descoperire nu a fost una nesemnificativă: „Aceste chei permit accesul la conturile de e-mail și la bazele de date ale Departamentului Apărării”. După cum este specific pentru Hunter Biden, din ceea ce știm deja despre el, nu s-a limitat la o simplă tatonare, ci a mers până la capăt. „Numărul exact al acestor chei este încă necunoscut. Este posibil să fie zeci”.

Dar de ce avea Hunter Biden, care nu este și nici nu a fost vreodată angajat al Departamentului Apărării, oricare dintre aceste chei de criptare?

Deoarece Hunter Biden are atât de multe rude, prieteni și asociați la cele mai înalte niveluri ale guvernului, probabil că nu vom primi niciodată răspunsul complet la această întrebare. Dar nu este vorba de o neglijență nevinovată. Faddis explică faptul că „cheile sunt cunoscute mai oficial sub denumirea de "certificate rădăcină de criptare". Unele dintre ele par să aibă termene de valabilitate neobișnuit de lungi, multe dintre ele durând douăzeci de ani sau mai mult. Astfel de chei nu ar trebui să fie prezente pe un laptop personal de orice fel și nu există niciun motiv cunoscut pentru care Hunter Biden să fie în posesia lor”. Nici un motiv cunoscut. Dar Hunter Biden este un om cu relații.

Aceste contacte ale sale sunt, în cea mai mare parte, încă la putere și au demonstrat că sunt mai interesate să vadă această dezvăluire dispărută decât să afle de ce Hunter avea cheile de criptare. Faddis a precizat că "cheile au fost descoperite abia recent de echipa tehnică a lui Jack Maxey, care lucrează în Elveția. La scurt timp după descoperirea cheilor, Maxey a contactat Ambasada SUA din Elveția și a raportat că deținea informații care ar putea compromite securitatea națională americană și că ar dori să vorbească cu cineva de la Biroul Regional de Securitate pentru a raporta ceea ce a aflat. Datele sale de contact au fost preluate de persoana cu care a vorbit, dar nimeni nu a sunat vreodată pentru a obține informațiile aflate în posesia sa." Wow, ce surpriză! De ce nu? Să fie oare posibil să existe oameni puternici care nu vor să iasă la iveală tot adevărul despre Hunter și laptopul său?

Se pare că întreaga idee pare să fi fost împiedicarea descoperirii anumitor informații. Faddis precizează că „un expert în IT care oferă consultanță tehnică echipei lui Maxey a presupus că cheile prezente pe laptopul lui Hunter i-ar fi permis acestuia să creeze conturi de e-mail de unică folosință pe serverele Departamentului Apărării și, astfel, să trimită mesaje personale și de afaceri prin aceste servere, pentru a scăpa de detectare. Un astfel de aranjament ar fi, de fapt, o versiune mult mai sofisticată a serverului „homebrew” folosit de Hillary Clinton pentru a evita monitorizarea corespondenței sale pe când era secretar de stat.”

Senatorii fac publice înregistrări bancare care atestă plăți făcute din China către Hunter Biden

Documente bancare publicate recent arată că au fost efectuate plăți către fiul președintelui american Joe Biden de la o companie având legături cu Partidul Comunist Chinez.

Senatorii Chuck Grassley (R-Iowa) și Ron Johnson (R-Wis.) au prezentat înregistrările în plenul Senatului SUA pe 28 și 29 martie, transmite EpochTimes.

Una dintre ele indica o plată electronică de 100.000 de dolari către Owasco, una dintre firmele lui Hunter Biden, din partea CEFC China Energy, o companie în prezent desființată, strâns legată de regimul chinez,

O alta a indicat un transfer bancar de 5 milioane de dolari către Hudson West, o companie în care Hunter Biden a investit și pe care a administrat-o, din partea Northern International Capital, o companie care a fost parteneră cu CEFC. Un contract, care a fost de asemenea făcut public de către senatori, arată că 500.000 de dolari au mers către Hunter Biden ca "onorariu unic de reținere".

Alte două au evidențiat o plată de 1 milion de dolari făcută către Hudson West de către CEFC și un transfer de 1 milion de dolari de la Hudson West către Owasco, banii părând să ajungă la Hunter Biden în scopul reprezentării lui Patrick Ho, un om de afaceri chinez care a ajutat CEFC să obțină avantaje prin mituire.

Chitanțele sunt doar câteva dintre înregistrările care "arată în mod incontestabil legături puternice între familia Biden și China comunistă", a declarat Grassley.

Tranzacția de 100.000 de dolari a fost datată 4 august 2017; transferul de 5 milioane de dolari a fost datat 8 august 2017; celelalte două plăți au fost efectuate la 30 noiembrie 2017 și, respectiv, 22 martie 2018.

Avocatul lui Hunter Biden nu a răspuns la solicitările de comentarii ale The Epoch Times; Casa Albă nu a răspuns nici ea la o solicitare similară.

De ani de zile, Grassley și Johnson îl cercetează pe Hunter Biden, care face obiectul unei anchete federale, elaborând un raport în 2020 care a expus legăturile dintre tânărul Biden și cetățeni chinezi asociați regimului și armatei chineze.

Printre aceștia se numără Ye Jianming, un magnat chinez din industria petrolului care a fondat CEFC. Ye a fost pus sub urmărire de autoritățile chineze în 2018 și nu a mai fost văzut de atunci.

Senatorii au descoperit că Hunter Biden a încasat milioane de euro de la Ye și compania sa și alte milioane de euro de la Dong Gongwen, un finanțator și asociat de afaceri al lui Ye. Mesajele obținute ulterior de The Epoch Times au arătat că Hunter Biden a avut o relație apropiată cu Ye, fiind chiar primul oaspete în noul apartament al omului de afaceri chinez, în timp ce alte mesaje îi menționau pe Joe Biden și Dong drept "colegi de birou".

Andrew Bates, care la acea vreme reprezenta echipa de campanie a lui Joe Biden, a afirmat că raportul Senatului folosea banii contribuabililor pentru a lansa "un atac bazat pe o extremistă teorie a conspirației dreaptei politice, demult infirmată". Bates este în prezent purtător de cuvânt al Casei Albe.

Recunoscând că demersurile lor au stârnit critici, Grassley le-a spus colegilor senatori, la 28 martie, că raportul s-a bazat în mare parte pe documente ale administrației Obama și pe circa o duzină de interviuri cu oficiali guvernamentali.

Grassley a spus că el și Johnson "au făcut ceea ce ar face orice bun investigator: am adunat și mai multe înregistrări pentru a dovedi că toți acești oameni se înșeală".

Senatorii au spus că intenționează să facă publice în întregime registrele financiare pe care le-au obținut. Birourile lor nu au răspuns până la ora închiderii ediției la solicitările pentru mai multe informații.

"Registrele bancare ca această probă sunt destul de greu de negat și de ascuns sub preș", le-a spus Johnson senatorilor, afirmând că documentele dovedesc corupție și conflicte de interese care l-ar putea compromite pe Biden.

"Dovezile sunt uluitoare și sunt în creștere".
 
Ce va mai urma?

VIDEO cu Jack Maxey despre Hunter Biden: