ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


TVR1 a continuat luni emisiunea „Referendum” - despre care noi am mai vorbit atunci când au fost invitați, printre alții, Pompiliu Diplan și dr. Anca Nițulescu - cu o a treia ediție, a cărei întrebare a fost, nici mai mult, nici mai puțin decât „Credeți că ar trebui sancționați penal cei care lansează informații false, fără să le verifice, care pot conduce la zădărnicirea combaterii bolilor?”.
 
Un referendum anunțat de instituția publică TVR, dar al cărui sondaj s-a desfășurat pe site-ul privat de presă HotNews, printr-un ciudat parteneriat public-privat. Dacă ar fi să judecăm în aceeași logică antagonică, am concluziona că aceasta n-a fost decât o nouă instigare a românilor contra românilor. Nu libertatea de exprimare e cea care ar trebui „urmărită penal” atunci când nu se suprapune peste informațiile „oficiale” - nici ele demonstrate, nici ele veridice -, ci tocmai aceste tentative de a lipi etichete false peste ideile diferite. De unde același sistem îndemna mai an la pluralism și diversitate, acum se grăbește să cenzureze, ba chiar să criminalizeze gândirea diferită. Argumentul cu „da, însă ideile exprimate pot induce pe alții în eroare” nu se susține, atât timp cât fiecare cetățean dispune de propriul discernământ și libertatea de alegere, nefiind obligat să plece urechea la ceea ce transmite o sursă sau alta. Dimpotrivă, tocmai puterea oficială e cea care încearcă să oblige la conformare față de informațiile oficiale pe care le transmite. Iar încadrarea de „zădărnicire a combaterii bolilor” este în sine greu de verificat, dacă nu falsă și tendențioasă, pentru că cei care o flutură nu pot demonstra legătura cauză-efect între fapta incriminată și consecința clamată - așa cum nu a putut demonstra Poliția justețea amenzilor pe care le-a aplicat în starea de urgență și, prin urmare, a pierdut procesele prin care cetățenii au contestat amenda abuzivă.
 
Revenind la emisiunea „Referendum” prezentată de jurnalistul Mihai Rădulescu, în platoul celei de-a treia ediții au compărut Daniel Coriu, președinte al Colegiului Medicilor din România, Bogdan Pîrlog, procuror, copreședinte Asociația Inițiativa pentru Justiție, Marian Voicu, jurnalist, realizator al emisiunii „Breaking Fake News” de la TVR 1, Mircea Toma, membru CNA, activist pentru drepturile omului, Gheorghe Piperea, avocat, respectiv Bogdan Manolea, expert digitalizare și legislație. VIDEO:


 
Deși și-a adus în platou vârfuri de lance ale dictaturii politico-medicale (precum dr. Daniel Coriu de la Colegiul Medicilor care, nu demult, îndemna nu doar la cenzurarea, ci și la suspendarea exercitării profesiei medicilor care se exprimă altfel decât le dictează propaganda de stat și de partid), TVR a primit de la telespectatori ceea ce n-a vrut să audă de la unii dintre vorbitori. Majoritatea comentariilor de pe Facebook și YouTube se pronunță împotriva cenzurii și îl iau la rost pe prezentator. 
 
COMENTARII FACEBOOK:
 
„Observam ca la TVR1 a aparut de curand o emisiune care indeamna la restrictionarea drepturilor omului :
respectiv se indeamna la aparitia unor legi care sa pedepseasca penal, administrativ si civil orice exprimare a opiniei unui individ
referitoare la virusul covid 19, vaccin, etc.”, scrie Adrian Cristian.
 
„Ce vă faceți sa credeți ca dv aveti dreptate dl.jurnalist emisiune fakenews ?
Dacă e adevărat ce spun ceilalți ce vă faceți ?
Unde se termina dreptul.la.opinie și unde începe dictatură?
Tot dansul a zis că avem 30% vaccinati iar media e 45%.
Cine i-a numărat pe oameni dl jurnalist?
Știm exact cati suntem in România?
Sunt vreo 8 milioane plecate afara care au și domiciliul în România. Sunteti siguri ca suntem numărați bine?”, se întreabă Marius Costache.
 
„Aproape toți invitații, dar mai ales voi tvr 1 care i-ați invitat predominant asa6, si care instigați la dezbinate, la restricții si incalcarea libertăților, iar zi de zi sa devină oamenii cobai!
Vandurilor, lichelelor, complicilor la toate mizeriile si morții guvernului, care el este vinovat (si voi nu spuneti nimic) fiindca au stiut, chiat anuntat din primăvară si când vine valul, si la cat se ajunge (numai mie mi se pare ciudat ca stiu atat de exact dinainte, când nu atiu de ei azi?!?!) dar n-au facut toata vara numic, desi, ass cum spun unii contract deja wxista pr medicamente, trebuia doar..sa faca cwrerea, asa cum celelalte tari de care vorbiti au facut, si prin medicamentele eficiente, nu ami ajunge lumea la ati..
Mincinoșilor, intoxicatorilor si manipulatorilor vanduti, voi ar trebui interzisi prima data, daca este vorba de așa ceva!”, a scris Liviu Serbanescu.
 
„În afară de vaccin mai există și alt tratament împotriva covid-ului ?
Dacă da,de ce la ora actuală nu se găsește în spitale și în farmacii ?
Nu sunt de acord cu pedepsirea penală.
Câte știri false au fost publicate de ziare și televiziuni ?
A fost cineva pedepsit penal ?”, se întreabă Johnny Ovidiu.

„Ce incredere sa am in sistemul sanitar, care mi.a nenorocit mama la 40 de ani! De 26 de ani a ramas fara echilibru, prim prescrierea eronata a unor medicamente...Si nimeni nu raspunde ptr asta!”, mărturisește Claudia Solomon.

„Nu faceti decat sa puneti umarul la segregarea populatiei! Dezbina si cucereste!”, continuă Claudia Solomon.

„Cine spune ca sunt fakenews? Toatevsunt fakenews? Lasati libertatea de a alege fiecarui cetatean! Care.i problema vaccinatului ca un nevaccinat umbla pe strada. Vaccinatul e protejat, care.i problema lui? Cunosc personal pe cineva vaccinat cu doua doze si acum in terapie intensiva cu saturatia sub 67%. A avut omul incredere in vaccinul vostru experimental”, concluzionează Claudia Solomon.
 
COMENTARII YOUTUBE:
 
„Va plătim degeaba”, constată despre jurnaliștii TVR utilizatorul Fanuica Florin.

„Schimbati o data prezentatorul. Cel mai fake. ;)”, îndeamnă Smithje.
 
„tvr este fake news”, consideră adi9112.

„Toata mass media corupta si politicienii ocultei... ar trebui arestati pentru crime impotriva OMENIRII. Sinteti partasi la crima organizata fiindca ati ascuns lumii adevarul CA vaccinul omoara”, acuză Cristina D. 
 
„Cenzura e necesară ca să aflăm numai adevărul fără să-l mai deosebim de minciună”, ironizează Cristian Mercea.

„Da, ar putea exista,ar fi bine. Și să înceapă cu arestarea boului festiv johanus, a spurcăciunii de arahat și să meargă mai departe cu medicii vânduți bigpharma...”, dă indicații Cristian Mihai.

„Voi mintiti și speriati lumea javrelor! Zadarnicirea combaterii bolilor au făcut-o PNL. când l-au ales pe Câțu(mâțu) președinte ei trebuie închiși primi în frunte cu Johannis și Harafat!”, decretează Rugina Rugina.

„O rusine de "Emisiune" !!! O mizerie de moderator partinitor !!!
O propaganda Nazistoida Dezgustatoare sustinuta de niste Tradatori si Criminali !!!
Felicitari Domnului Piperea !!!
Sa-i comunice cineva Imbecilului de Procuror ca: NU EXISTA "DREPTUL" LA SANATATE PUBLICA !!!”, punctează Angel Prime.

„dr emilian imbri: trebuie sa sperii nu mai e timp sa convingi. sefuuu la colegiu medicilor ce ziceti domnuu?”, îl ia la întrebări pe dr. Coriu utilizatorul Cristian Mercea.
 
„de ce sta nebunul ala batran cu filtrul de cafea pe fata?”, se miră Lol Lol.

„Eu propun sa incepem sa penalizam de sus in jos...majoritatea celor din guvern, de la presedinte, au PROMIS MULTE INAINTE DE ALEGERI...CE AU FACUT DUPA CE SAU VAZUT IN ROLURILE PT CARE AU CANDIDAT??? SAMI RASPUNDETI DVS! NE PIERDEM TIMPUL CU EXEMPLE MINORE IN LOC SA NE CONCENTRAM PE PROBLEMELE ADEVARATE! INTRUN AN AU ARS CATEVA SPITALE SI OAMENII DE VII...DEJA SAU UITAT ACESTE CAZURI EXTREM DE GRAVE!!! Se spune "Pestele se impute de la CAP", scrie Carmen.

„Sanctiuni pentru cei care au impiedicat tratamentul anticovid cu Hidroclorochina si Azitromicina, care au dat rezultate la Timisoara”, punctează Cristos Richter.

„Nu mai bine învață omul de rând să nu mai pună botul la orice decât să avem un minister al adevărului sau un stat în general care decide care e "adevărul"?”, se întreabă Tahal Bersobis.
 
„CREZI CA DUSMANII NU STIU  CA ROMANII DE PRETUDINDE SINT OCUPATI CU PB VIETII...DECI SE FAC FALSURI MARI CU REZULTATELE CAND VOR TRDATORII”, consideră bau.

„Politicienii au voie sa raspindeasca Facke Neues dar cind un om oarecare face acest lucru(si nu este dovedit ca este asa) este pur si simplu condamnat.nu cred ca este corect”, subliniază Silvia Aurora Balauta.

„Primul care a RĂSPÂNDIT  stire falsa este IOHANIS  ca a declarat  ca sa terminat  cu  pandemia !”, scrie Honda CBR.

„Emisiunea Tvr-ului este un exemplu tipic de propagandă nazistă. În primul rând au invitat disproporționat echipele, sunt 4 invitați pro-sancționare, la care se adaugă și un moderator părtinitor cu gașca pro și doar 3 contra, din care numai unul este cu adevărat împotriva cenzurii și sancționării persoanelor care se exprimă liber, restul invitaților nu au treabă cu lupta împotriva cenzurii și a propagandei de stat. Penibil ca o televiziune de stat susținută din bani publici care face o emisiune despre exprimarea liberă să-și aroge " Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin #TVR.  Conținutul nu poate fi copiat, postat pe niciun canal media online sau pe rețele sociale fără acordul TVR." Crezând că prin asta pot controla și bloca gândirea critică și exprimarea liberă asupra unui format din start părtinitor propagandei de stat”, subliniază Niki Moraru.

„Mircea Toma un propagandist periculos, o emanație din romanul "1984" a lui Orwell. Să-i spună cineva că masca odată pusă la gură nu se atinge cu mâna deoarece o poți contamina. Persoanele care își expun punctul de vedere personal, în mod public, indiferent dacă este un adevăr sau un fake-news nu pot fi considerate un pericol, acesta este dreptul fiecăruia la exprimare. Problema este atunci când când un grup organizat (instituții ale statului, trusturi de presă, servicii de informație) folosesc tehnici de manipulare a.maselor, propagandă și fake news-uri și asta trăim noi actual. Toate instituțiile statului și de mass-media din mainstream ne terorizează cu propagandă de tip nazistă și întrunesc exact criteriile specificate în Wikipedia despre propagandă: "Pentru ca propaganda să aibă eficiență, ea trebuie să fie:

Continuă (fără a-i acorda subiectului „pauze de trezire”)
Simfonică (transmisă pe toate canalele de comunicare aflate la dispoziția propagandistului)
Pe termen lung
Partizană (prezintă un singur punct de vedere, niciodată două puncte de vedere aflate în competiție sau dispută)
Afirmativă dar nu și documentată (propagandistul afirmă răspicat ceva, dar nu indică niciodată sursa din care știe acel ceva).
În esență, propaganda ne arată ce să gândim, nu cum să gândim.", continuă Niki Moraru.

„Care sunt masurile luate pentru cel vaccinat, dar care este purtătorul si raspinditorul de virus, care se plimba in deplina libertate peste tot, reprezentind UN PERICOL PENTRU PERSOANELE SANATOASE si NEVACCINATE, INCLUSIV PENTRU COPII, stiind ca virusul prin modificarile sale, ataca grupe tot mai mici de varsta? Acest vaccinat, nu reprezinta un pericol pentru siguranta oamenilor sanatosi? Si care sunt masurile prin care se ASIGURA in fiecare spital, farmacie, unitate medicala, medic de familie din intreaga tara, MEDICAMENTELE CARE TRATEAZA SI STOPEAZA BOALA, atata vreme  cat vaccinul nu trateaza boala si nici nu impiedica raspindirea virusului?”, se întreabă Marius Cristian.

„Eu zic ca in cazul in care cnv nu e de acord cu autoritatea publică să faceți că în 89 cu soții Ceaușescu.
Tribunal de 20-30 min și gata!
Cioroiu de abia de poate respira prin masca aia și ne dă nouă lecții despre ce avem sau ce nu avem voie sa zicem
PS: întrebarea era despre combaterea celor care dezinformează  ,iar primele lui cuvinte sunt despre vaxcin.
O să îl verific pe siteul ANM sa vedem daca a primit sponsorizări”, scrie SonZLuci.

„NU ESTE NEVOIE DE NICI O INASPRIRE A LEGISLATIEI
INTR-UN STAT DEMOCRAT LIBERTATEA DE EXPRIMARE NU POATE FI SUPRIMATA SOBOLANILOR!”, subliniază andrei ciora.

„Felicitari, domnule avocat Piperea!”, transmite Silvia Aurora Balauta.

„Felicitari domnului avocat Piperea! Se doreste punerea bocancului peste capul celor care vor DOAR UN SINGUR LUCRU: sa nu fie obligati. constransi, santajati, siluiti sa se injecteze. Atata tot! Restul sa se injecteze cat timp si cu ce vor!”, adaugă Danny G.

„Ce dovezi stiintifice aveti ca nu exista legatura  intre vaccin si leucemie  avand  in vedere ca acesta este in faza experimentala pana in anul 2023!!!
Cine da informatii eronate???”, exclamă Alice M. Dinca.

„Faptul ca discursul decidentilor se schimba in functie de interesele politicienilor este firesc sa creeze o mare NEINCREDERE!!!!
Impunand Obligativitatea vaccinatii ca fiind unica solutie naste cea mai mare NEINCREDERE!
Avem informatii ca in state cu rata mare  de vaccinare s-au venit cu alternative: 
Educatie pentru Autoprotectie, 
Medicatie antivirala in farmacii, 
Informatii cu privire la simptomele in diferite statii ale boli si masuri necesare de tratament si preventie, 
Exceptii pentru persoane  care au contraindicatii ptr. vaccinare”, concluzionează Alice M. Dinca.

Vă așteptăm și pe d-voastră să vă exprimați opinia în secțiunea de comentarii din partea de jos a acestui articol!