ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a asistat la un ”spectacol năucitor și durereos” în urma intervenției procurorului în cazul fetiței rome de opt ani din Mehedinți, acuzând că România a ajuns ”republica procurorilor”.
 
„Mă număr printre românii stupefiați și emoționați de drama micuței Sorina, de acum celebrul caz de la Baia de Aramă. Ca părinte știu ce înseamnă delicatețea unui suflet de copil, iar adopțiile întotdeauna îmbracă forme dificile pentru micuții care își schimbă peste noapte personajele din preajmă, căminul unde viețuiesc, orașul etc. Nu am să mă pronunț față de profunzimile acestui caz, pentru că nu le cunosc și sunt convins că alții o vor face – trebuie să o facă! – mai bine decât mine. Plus de asta, văd tot mai mulți încercând să-și extragă capital de imagine din drama copilului.”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Președintele Senatului a adăugat că România a ajuns „republica procurorilor”, unde nu se poate face nimic fără participarea și contribuția ”colegilor lui Lazăr, Portocală ori Kovesi”.

„O singură măruntă observație mi-aș permite să fac, de pe margine. Anume că și eu, și restul românilor, probabil, am asistat la un spectacol năucitor și dureros implicând prezența unui procuror și a mascaților la un caz de adopție cu ceva probleme. Cu adevărat am ajuns republica procurorilor, nimeni nu mai poate tăgădui asta, o dată ce nimic nu se mai face sub soare fără generoasa participare și contribuție a colegilor lui Lazăr, Portocală ori Kovesi.”, a mai scris președintele Senatului.
 
Călin Popescu Tăriceanu se întreabă dacă „Oare ne întoarcem în timp la vremurile când și maternitățile erau supravegheate de procurori? Oare vin vremurile când procurori delegați vor asista la cursurile școlare, în clase, pentru a se asigura că se respectă la virgulă programa școlară? A ajuns procurorul „omul providențial” care, împreună cu omniprezenții mascați, salvează patria? Eu nu cred că acesta e viitorul României. Voi ce credeți dragi compatrioți?”.
 
Fetița a fost luată cu mascații vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!”. Și vecinii au fost revoltați de această situație.
Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri, oamenii fiind supărați de faptul că fetița a fost luată împotriva voinței ei.

Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului a precizat că persoana de la care a fost preluată fetița din Mehedinți nu mai avea calitatea de asistent maternal, fiindu-i retras atestatul, astfel că fata era reținută ilegal.